Kağızman’da Doktor Sıkıntısı

Kağızman’da Doktor Sıkıntısı

Kars'ın Kağızman İlçe Devlet Hastanesi'nde uzman ve pratisyen doktor sıkıntısı nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

Kağızman Devlet Hastanesi’nde Doktor Sıkıntısı

Kars’ın Kağızman İlçe Devlet Hastanesi’nde uzman ve pratisyen doktor sıkıntısı nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

Kağızman Devlet Hastanesi’nde, kadın hastalıkları doğum uzmanı, çocuk hastalıkları uzman doktoru ile genel cerrahi uzman doktorunun olmamasından dolayı ilçede tedavi olamadıklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. 2005 yılında ilçeye sağlık hizmeti vermeye başlayan fakat; 2006 yılında ise ameliyathanesi ve teknik donanımıyla il hastanelerini aratmayan Kağızman Devlet Hastanesi’nde 3 aydan beri kadın hastalıkları doğum uzman doktoru ile 2 aydan beri çocuk hastalıkları uzman doktorunun olmadığını ve doktor sıkıntısı yaşadıkları dile getirildi.

İlçe halkı, Sağlık Bakanlığı’nın 56. dönem uzman doktor atamasında Kağızman Devlet Hastanesi’ne kadın doğum ve çocuk hastalıkları uzman doktoru atamadığını, bu durumun da kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Kağızman Devlet Hastanesindeki doktorlar Başhekim de dahil olmak üzere özel hastaneyle anlaşarak istifa etmeleri nedeniyle Kağızman Devlet hastanesi boş kaldı. Yalnızca 2 uzman doktor, dahiliye ve ortopedi uzman doktorlarının görev yaptığını dile getiren vatandaşlar, 52 bin nüfuslu Kağızman ilçesinin yanı sıra komşu ilçelere de sağlık hizmeti veren Kağızman Devlet Hastanesi’nde acilen kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve üroloji uzman doktorlarına ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Aylık ortalama Kağızman Devlet Hastanesi’nde 60-100 arası bebeğin dünyaya geldiğini de söyleyen vatandaşlar, kadın doğum uzman doktoru ve ambulans olmayınca kendi imkanlarıyla başka il ve ilçe hastanelerine gitmek zorunda kaldıklarını, bu durumun da kendilerini hem maddi hem manevi yönden mağdur ettiğini bildirdiler. kha

 


Önceki ve Sonraki Haberler