Kağızman´da EBA Projesi, EBA Slogan Yarışması

Kağızman´da EBA Projesi, EBA Slogan Yarışması

Kağızman ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü EBA Projesi EBA Slogan Yarışması düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminin tanıtılmasında farkındalık oluşturmak amacıyla 'EBA Yarışmaları' düzenleneceğini açıkladı. Video, fotoğraf ve belgesel gibi çeşitli kategorilerdeki yarışmaya öğretmen ve öğrenciler katılabilecek.

EBA Yarışmaları başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden duyurulan EBA yarışması YEĞİTEK tarafından düzenlenecek. Yarışmaya, MEB'e bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmenler ile öğrenciler katılabiliyor. EBA Yarışmaları, Fen deneyleri video, belgesel, kısa film, kadraj fotoğraf ve 'Anılarla Öğretmenlik' olmak üzere 5 farklı kategoride yapılacak.  Sanatsal, kültürel ve bilimsel alanlarda düzenlenecek olan yarışmalar, öğretmen ve öğrencileri kapsayacak şekilde iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek. İşte EBA yarışmaları detayları ve katılım şartları.

EBA Deney - 3. EBA Fen Deneyleri Video Yarışması Yarışmaya Türkiye genelindeki MEB'e bağlı resmi ve özel ortaokullarda, Bilim ve Sanat Merkezlerinde görevli Fen Bilimleri, Fen ve Teknoloji, Fizik, Kimya, Kimya Teknolojisi ve Biyoloji öğretmenleri katılabilir. 3. EBA Fen Deneyleri Video Yarışması başvuruları 2 Mayıs - 2 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak. Ödüller, Fen Bilimleri, Fizik, Kimya/ Kimya Teknolojisi ve Biyoloji olmak üzere dört ayrı kategoride verilecektir.

EBA Belgesel - 2. Belgesel Yarışması ''Tarihimiz, Kültürümüz, Şahsiyetlerimiz'' konulu yarışmanın başvuruları 5 Haziran-16 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek olan yarışmaya MEB'e bağlı resmi ve özel okullarda görevli öğretmenler ile tüm lise öğrencileri katılabilecek.

EBA Film 3. Kısa Film Yarışması ''Değerler Eğitimi'' konulu yarışmaya başvurular 17 Nisan'da başlıyor. Öğretmen ve öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya son katılım tarihi ise 28 Nisan 2017'dir. Yarışmaya MEB'e bağlı okullarda çalışan öğretmenler ile tüm lise öğrencileri katılabilecek.

EBA "ANILARLA ÖĞRETMENLİK" Anı Yarışması 'Hatıranı anlat rehber ol geleceğime'' sloganı ile düzenlenecek olan bu yarışmaya başvurular devam ediyor. Son başvuruların 1 Mart 2017'de yapılacağı yarışma sonucunda en çok beğeni alan eserler seçilerek 'Anılarla Öğretmenlik' isimli basılı kitap haline getirilecek.

Slogan Yarışması Ödülleri:

Öğrenci Kategorisinde:                                                            

Birincilik Ödülü                          : 300 TL                                  

İkincilik Ödülü                           : 200 TL

Üçüncülük Ödülü                       : 100 TL

Öğretmen Kategorisinde:

Birincilik Ödülü: Tablet Bilgisayar

Yarışmanın Seçici Kurulu:

o    Mehmet İPEK (FATİH Projesi Eğitmeni)

o    Abdurrahim FIRAT (FATİH Projesi Eğitmeni)

o    Cumali Sabur GÜNEY (FATİH Projesi Eğitmeni, İl Koordinatörü)

o    Sercan DEMİR (Edebiyat Öğretmeni, Kağızman Anadolu Lisesi)

o    Emrah ŞİMŞEK (Türkçe Öğretmeni, Kazım Karabekir Ortaokulu)

o    Nurcan ÇAKIR (Görsel Sanatlar Öğretmeni, Kağızman YBO)

YARIŞMA SEKRETERYASI:

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Süleyman SU (MEMUR)

Tel                               : 0474 351 66 23

Katılımcı Formu için       : http://kagizman.meb.gov.tr

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler