Kağızman’da (EKAP) Toplantısı!

Kağızman’da (EKAP) Toplantısı!

Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında hazırlanan “Kağızman'da Eğitiminde Kaliteyi Artırma Projesi’nin” tanıtım toplantısı Kağızman Halk Eğitimi Merkezi’nde yapıldı.

Kağızman Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen “Eğitiminde Kaliteyi Artırma Projesi’nin” tanıtım toplantısına Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, İlçe Milli Eğitim Müdür Efrail Deniz, Şube Müdürleri ile ilçe genelindeki, ilkokul, ortaokul ve liselerin tüm okul müdürleri ile yetkili öğretmenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılışı konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz yaptı. Deniz, Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’ne gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitimde işbirliği kapsamında proje destek veren Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül’e teşekkürlerini iletti. Eğitim alanında hedefe ulaşılabilmesi için tüm bileşenlerin bir araya gelerek eğitimde kalitenin arttırılması gerektiğine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz, gösterilen özverili her desteğin eğitim alanında meyvelerini kısa sürede vereceğini ifade etti. Eğitim kalitesini artırmak amaçlı bu yola çıktıklarını belirterek projenin süreçleri hakkında bilgiler verdi. Kağızman'da eğitim seviyesini yükseltmek için projenin uygulayıcısı olan okullar, okul idarecileri ve velilere çok iş düştüğünü vurgulayan Deniz, projenin daha kaliteli ve başarılı olması adına her türlü öneri ve katkıya açık olduklarını ifade etti. Kağızman’da eğitim seviyesinde yaşanan problemlerin Kağızman’ın sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan irdelenmesi gerektiğini belirten Deniz; “ bu proje kapsamında eğitim seviyesinin daha kaliteli, etkin ve başarılı olacağını ilçemizdeki okullarda eğitimin niteliğini geliştirmek, öğrencilerin öğrenme başarılarını arttırmak ve daha ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını oluşturmak amacıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından “Eğitiminde Kaliteyi Artırma Projesi” hazırladıklarını belirtti.

Kaymakam Üçgül, “Kağızman’daki ölçülebilir eğitim seviyesini nerelere taşıyabiliriz neler yapabiliriniz çabası içindeyiz. Bizler bu işin başarıya ulaşmasında üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerin de bu noktadaki gayretlerini takdir edeceğiz. Öncelikle öğretmenleri, motive etmek, onları yönlendirmek ve onları bu işe seferber etmek siz yöneticilerin elinde.” dedi.

Kaymakam Üçgül konuşmasında okul idarecilerine de seslenerek; “Kağızman insanından bu ilgiyi bu şefkati eksik etmeyelim. Bu iş sizlerin elinde yücelecek. Durmadan düşünmeden bu uğurda çalışın. Bir okulun temizliği bir okulun inşaatı kadar bir görüntünün güzelliği kadar beyinlerin de güzelliği. Kağızman’ın eğitim, kültür durumunu getirebildiğimiz en yüksek seviyeye getirilebilmek asıl görevimiz; çünkü bu öğrencilerimiz bunu hakkediyor” ifadelerini kullandı.

KAĞIZMAN’DA OKUL PROJESİ VE TEOG BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Program Kağızman genelinde 2014-2015 Okul Projesi ve TEOG Sınavında Başarı gösteren 21 öğretmen öğretmenlere başarı belgesi verilmesiyle sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler