Kağızman’da gelenek bozulmadı

Kağızman’da gelenek bozulmadı

Tüm İslam aleminde olduğu gibi Kars’ın Kağızman ilçesinde de Ramazan heyecanı devam ediyor. 14 yıl önceden olduğu gibi iftar çadırı kurulduğu günden beri, kimsesiz ve yardıma muhtaçlar tespit edildi ve kollar sıvandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kağızman Belediye Düğün Salonunda büyük bir iftar çadırı kuruldu. Hayırsever vatandaşların yardımı ve Kağızman Kağızman Gençlik Derneğince organize edilen çadır günlük 300 kişilik yemek kapasitesiyle önce misafirlere, yolculara, yardıma muhtaç olanlara iftarını beraber açmak isteyen herkese ve evlere hizmet veriyor.

İftar çadırına gelen misafirler için Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper yemek kazanın başına geçerek yemekleri gelen misafirlere servis yapıyor. Başkan Sedat Toper, “Ramazan ruhu budur. Amaç yalnızca aç kalmak değil bütün açların halinden anlamak, yardıma muhtaçlara yardım etmek, birlik ve beraberliktir. Bizde Kağızman’a yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik ortamında iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi

Başkan Toper, son 14 yıldır Kağızman’da her ramazan iftar çadırı kurduklarını ve amaçlarının burada Ramazan ayında hiç kimsenin sofasından sıcak çorbası eksik olamaması olduğunu belirtti.

Toper, çadırın yanı sıra yardıma muhtaç insanların evlerine de sıcak yemek ulaştırdıklarını da sözlerine ekledi.kagizman’da-gelenek-bozulmadi-(2).jpgkagizman’da-gelenek-bozulmadi-(1).jpgkagizman’da-gelenek-bozulmadi-(4).jpgkagizman’da-gelenek-bozulmadi-(3).jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler