Kağızman’da Geleneksel Pilav Günü ve Mezuniyet Töreni

Kağızman’da Geleneksel Pilav Günü ve Mezuniyet Töreni

Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Geleneksel Pilav Günü ve Mezuniyet Töreni düzenledi.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile başlayan etkinlik, Samet Demir tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından da Okul Müdürü Suat Güner yaptığı konuşmada, eğitim öğretim süreci içerisinde 2010 yılında Kağızman’da imam hatip camiası olarak hizmet sunmaya başladıklarını hatırlattı.

Bu yıl dördüncü mezunlarını vermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Müdür Güner: “Yine yüce rabbim bundan sonra nice böyle mezunları vermeyi nasip eder. İmam hatip ve benzeri kurumlar toplumların manevi yol göstericileri olacaklardır inşallah. Yetiştirdikleri nesiller ile en sağlam aile temelleri olacaklardır. Toplumda örnek olma hususunda ön sırada yer alacaklar. Saygıdeğer veliler, yavrularınızı bu okula getirmek hususunda sizleri tebrik ediyorum. Saygıdeğer veliler ve o velilerin yetiştirdiği öğrenciler şunu unutmayın imam hatip camiasının birer mensubu olarak öyle bir şerefli makama talip oldunuz ki bunu tarif etmek mümkün değildir. Çünkü bulunduğunuz makam öncelikle imamlık makamıdır. Ve peygamberimizin durduğu noktadır. Onun temsilcisisiniz ve onun varislerisiniz. Mezun olduktan sonra iş ve sorumluluk bitmiyor. Ecel kapımızı çalana kadar sorumluluğumuzu en iyi şekilde icra etmek zorundayız. Aksi takdirde yüce rabbimize hesabımız çok çetin olur, ve başımız önümüzde eğik olur. Başlarımızın daima dik toplumda yol gösteren hakkı hakikati anlatan nesiller olmamız ve yüce rabbimizin rızasını kazanan gençlik ve toplum olmamız temennisiyle tekrar bizlere şeref verdiniz, onur verdiniz gurur verdiniz geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.  

Ardından okul birincisi olan Elif Köksüz bir konuşma yaparak okuma hususuna, vatana ve millete yararlı olmayı imam hatip sıralarında öğrendiklerine değindi. Sümeyya Atalay ise en mükemmel öğretmen kadrosu hakkında konuşma yaparak öğretmenlerin özelliklerini anlattı. Okul birincisi mezuniyet kütüğünü plaket çaktı.

Kağızmanlı ilahi sanatçılarından Vasim Aras ve Muhammet Aras kardeşler ilahiler okudular. Gelen isteklere de yer verdiler. İstek olan Yunus Emre ilahisinin yanı sıra bir de Kürtçe ilahi sundular. İlahilerin bitiminde ise ödül törenine geçildi. Ödüllerin ardından geleneksel olarak yaşatılan kep atma gerçekleştirildi. Erkek öğrenciler hep birlikte kep attılar. Geleneksel Pilav Günü olarak konuklara yemek ikramında bulunuldu. 

kagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(2).jpgkagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(1).jpgkagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(3).jpgkagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(4).jpgkagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(5).jpgkagizman’da-geleneksel-pilav-gunu-ve-mezuniyet-toreni-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler