Kağızman’da Gelişi Güzel Park Edilen Araçlar Vatandaşı Çileden Çıkardı

Kağızman’da Gelişi Güzel Park Edilen Araçlar Vatandaşı Çileden Çıkardı

Kağızman'da araç sürücüleri tarafından araçların cadde ve sokaklara gelişi güzel park edilmesi vatandaşları çileden çıkarıyor.

Kağızman’ın hemen hemen bütün cadde ve sokaklarında araçların sıkı bir şekilde gelişi güzel park edilmesi ve park edilen araçlardan dolayı  kaldırımlara çıkamayan vatandaşlar özellikle bayanlar, yetkililerden gelişi güzel çift sıra parklara müdahale edilmesini istediler.

Kağızman’da uzun süreden beri bir türlü çözüm bulunmayan araç parkları vatandaşları kara kara düşündürüyor. İlçe ve köylerden gelen minibüslerinde caddelere park edilmesi özellikle otobüs garı cadde ve sokakları tamamen oto parka dönüştürüyor.

Yıllardan beri süre gelen park sorunu, hem esnafı hem de yolu kullanan vatandaşları çileden çıkarıyor. İnşaatlar nedeniyle Şantiyeye dönen ilçede  yolların kapanması, vatandaşların gelişi güzel araçlarını, işyerlerinin önüne park edip ortadan kaybolması bir taraftan esnafı mağdur ederken, diğer taraftan da kaldırımlardan karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle İstiklal alanı, Belediye İşhanı'nın bulunduğu bölge, Narin kale, feyzullahbey camii, otogar çevresi, Hacı Kağızman caddelerinde yoğun olarak görülen park edilmiş araçlar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaşlar ise bu işi çözecek yetkili arıyor.

"ANA CADDELER OTO GALERİYE DÖNMÜŞ"

Öte yandan Kağızman'ın ana caddelerinden İstiklal alanı, Ziraat Bankası önü, İş Bankası önü, Hacı Kağızman, Narinkale ve Eczaneler Caddesi ise oto galeriye dönmüş. İlçenin ana caddelerine park edilen ve üzerine satılık oto yazılan araçlar, ana caddelerden günlerce kaldırılmıyor. Bu durum zaman zaman zaman İlçenin dört bir tarafından inşaat çalışmaları da olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar ise özellikle istiklal alanında köşe başlarına park edilen araçların trafik kazalarına da davetiye çıkardığını ifade ederek yetkililerin park sorununa el atmasını istiyor.

Gelişi güzel araçların park edilmesine trafik ekiplerinden çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, "Yıllardan beri Kağızman'da park sorunu çözülmedi. İnsandan çok ilçede araç var. Yeterince otopark olmayınca vatandaşlarda araçlarını her tarafa park ediyor. Bu da bizleri zaman zaman rahatsız ediyor. Çünkü karşıdan karşıya geçerken, sıkı bir şekilde park edilen araçlar yüzünden kaldırıma çıkamıyoruz. Yetkililer park soruna çözüm bulmalıdır" diye konuştular.

Kağızman'da gelişi güzel park edilen araçlardan dolayı zaman zaman tartışma yaşandığını vurgulayan vatandaşlar, Kağızman'ın park sorununun biran evvel çözülmesi gerektiğinin altını çizdiler.

kagizman’da-gelisi-guzel-park-edilen-araclar-vatandasi-cileden-cikardi-(1)-001.jpgkagizman’da-gelisi-guzel-park-edilen-araclar-vatandasi-cileden-cikardi-(2)-001.jpgkagizman’da-gelisi-guzel-park-edilen-araclar-vatandasi-cileden-cikardi-(3)-008.jpgkagizman’da-gelisi-guzel-park-edilen-araclar-vatandasi-cileden-cikardi-(4)-006.jpgkagizman’da-gelisi-guzel-park-edilen-araclar-vatandasi-cileden-cikardi-(5)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler