Kağızman'da Gelişimsel Kalça Displazisi Eğitimi

Kağızman'da Gelişimsel Kalça Displazisi Eğitimi

Kars Kağızman’da Sağlık Personeline Gelişimsel Kalça Displazisi Eğitimi Verildi

Kağızman Devlet Hastanesi Kağızman Sağlığı Müdürlüğü tarafından  ortaklaşa sağlık personeline verilen Gelişimsel Kalça Displazisi (GKD) eğitiminde risk gurubunda bulunan veya klinik muayenede şüpheli bulunan bebeklerin aile hekimlerince sevk edilerek yaşamlarının ilk 3-6 hafta aralığında USG taramasının yapılması hedeflendiği belirtildi. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya ilçede çalışan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elamanı ile ilgili uzmanlık branşında görv alan Sağlık çalışanlarına yönelik güncelleme eğitimi Ortapedi uzmanı Devlet Hastanesi Başhekimi Celil Çelik tarafından bilgilendirildi,Ailelerin Gelişimsel Kalça Displazisi (GKD)konusunda kendilerine belirtilen zamanlarda muayenelerini aksatmamalrı Gelişimsel Kalça Displazisi (GKD)kişinin bütün bir hayatını etkileyen etkileri olduğunu buna rağmen erken tanı ve uygun tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilen bir durum olduğunu söyleyen başhekim Çelik Kağızman Devlet Hastanesi ve toplum sağlığı merkezimizde gerekli eğitimlere ve donanımlara sahip olduklarını belirtti,

Kağızman Devlet Hastanesi Kağızman Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi ve Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından Gelişimsel Kalça Displazisi GKD eğitimi verildi. Eğitimiyle ilgili yapılan açıklamada, "Tarama programının temel amacının yeni doğan döneminde tüm bebeklerin kalça çıkığı açısından muayenelerinin yapılmasının sağlanmasıdır. Riskli ve klinik muayenede şüpheli olan bebeklerin hayatlarının ilk 3-6 haftasında Gelişimsel Kalça Displazisi GKD açısından kalça ultrasonografi ile değerlendirilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Tedavi gerektiren bebeklerde erken ve uygun tedavilerinin başlatılması ile kalça çıkığı için yapılacak cerrahi tedavi sayısının ve muhtemel komplikasyonların en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu nedenle erken tanı ve tedavinin sağlanabilmesi amacıyla tüm sağlık personeline Gelişimsel Kalça Displazisi GKD eğitimi verildi" denildi.

Gelişimsel Kalça Displazisi GKD tarama programı ile risk gurubunda bulunan veya klinik muayenede şüpheli bulunan bebeklerin aile hekimlerince sevk formu ile sevk edilerek yaşamlarının ilk 3-6 hafta aralığında USG taramasının yapılması planlanıyor.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler