Kağızman’da İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Kağızman’da İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Kars’ın Kağızman ilçesi’nde İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü coşkuyla kutlandı.

Aras Anadolu Lisesi Müsamere Salonunda Aras Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Barış Sever öncülüğünde hazırlanan program; Tarih Öğretmeni Mustafa Ulusoy’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Aras Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Ulusoy, töreni ilgiyle takip eden öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada; “Milletimizin zor dönemlerde oluşturduğu birlik duygusuyla bu günleri nasıl geride bıraktığına tekrardan şahit olmuş; büyük çileler çekmiş, yokluk ve darlık anında bile bağımsızlık, vatan ve bayrak aşkından vazgeçmeyen ecdadımızı bir kez daha anma fırsatı bulmuştur.” dedi. 
Ulusoy, daha sonra şu ifadelere yer verdi: “İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif’i sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”
Konuşmaların ve sunumların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sine vizyon gösterimi yapıldı. Okunan şiir ve oratoryo gösterisiyle program sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler