Kağızman'da kaç sera kuruldu?

Kağızman'da kaç sera kuruldu?

Kars Kağızman İlçe Kaymakamlığı ve Kağızman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdaresi tarafından programa alınan 'Kars'ta Sera olmaz dediler, biz yaptık oldu projesi' kapsamında ilçesinde 9 sera kuruldu.11 çiftçi ailesi seracılıktan geçimini sağlı

Kağızman'da kaç sera kuruldu?

Kars Kağızman İlçe Kaymakamlığı ve Kağızman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdaresi tarafından programa alınan ‘Kars’ta Sera olmaz dediler, biz yaptık oldu  projesi’ kapsamında ilçesinde 9 sera kuruldu.11 çiftçi ailesi seracılıktan geçimini sağlıyor.

Kağızman, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan ve Ziraat Mühendisleriyle birlikte ilçedeki seraları gezerek, çiftçilerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kağızman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan, Kağızman’ın tarımsal potansiyelini analiz ederek kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak, dünyada meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmelere göre üreticilerimizi ve yatırımcılarımızı yönlendirmek sektörün ve kırsal kesimin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla ilçede 9 sera kurulduğunu belirterek, 9 serada   sebze yetiştirildiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Bekir Çapan, ilçedeki seraları zaman zaman dolaştıklarını ve seracılık yapan çiftçilerle bir araya geldiklerini belirterek, seracılar arasında dayanışma ve bilgi paylaşımı konusunda çalıştıklarını söyledi. Bir dönümlük serada günlük 200 kilo ürün alındığını belirten Tarım Müdürü Bekir Çapan, Kağızman’daki seralarda yetişen salatalıktan ilk ürünü 10 Nisan tarihinde aldıklarını, havaların iyi gitmesiyle 12.ci aya kadar ürün almaya devam edileceğini söyledi.

Müdür Çapan, ilçedeki seraları tek tek dolaşarak çiftçiler arasında dayanışma ve bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla çiftçilerle bir araya geldiklerini vurgulayarak, seralarda yetişen ürünleri kayıt altına alacaklarını ve seracılık yapan çiftçilerin daha fazla ürün almaları yönünde ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ile birlikte çalışmalarını sağlayacaklarını proje çerçevesinde ilk olarak ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde proje ofisi kurduklarını belirterek, seracılığı ilçede daha yaygın hale getirmek için ilçedeki çiftçilere imkân sağlanacağını söyledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler