Kağızman'da köprü çilesi

Kağızman'da köprü çilesi

Kars'ın Kağızman ilçesi Çallı Bayam köyünün 2 yıl önce ulaşımını sağlayan köprünün sel nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi ve yeni köprünün yapılmaması, köylüler kadar ilköğretim öğrencilerini de mağdur etti.

Kağızman'da köprü çilesi

Kars’ın Kağızman ilçesi Çallı Bayam köyünün 2 yıl önce ulaşımını sağlayan köprünün sel nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi ve yeni köprünün yapılmaması, köylüler kadar ilköğretim öğrencilerini de mağdur etti. İlçenin değişik okullarında eğitim gören 67 öğrenci, köprüden korka korka geçtikleri gibi yağmurlu ve karlı havalarda zor anlar yaşıyorlar.

Grup yolu olma özelliğini taşıyan ve 3 köyle bağlantı sağlayan köprünün bin kişiye hizmet verdiğini belirten köylüler, özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını söylediler. Yukarı Bayam. ve Çallı konutları mezralarından taşımalı eğitimle okullarına giden öğrenciler, körpe sıkıntısı nedeniyle zaman zaman yürümek zorunda kalıyor. Öğrenciler, “Köprümüz bozuk ve çökme tehlikesi olduğu için araçla geçemiyoruz. Ailelerimiz gelip buradan bizi alıyor. Kışın nasıl gidip-geleceğiz. Kar-kış, soğuk olacak onun için yetkililer bizim köprümüzü yapsınlar” diye konuştular.

Köy sakinlerinden Sülettin Kaya ise “Köprümüz çökmek üzere. Çocuklarımızı buradan alıp bir süre birlikte yürüyoruz. Yetkililer bize yardım etsinler. Kışın çocuklarımız nasıl gidip gelecek” dedi.

Köprüden geçişlerini sağlayan Çallı Köyü ve Çallı Mezrası sakinleri, “Köprünün olmaması nedeniyle öğrencilerimiz mağdur durumda. Acil hasta vakalarında da aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Köprüden geçerken düşüp ayaklarını ve ellerini kıran çocuklar var.” diye konuştu.

Çallı Bayam Köyü Muhtarı Mehmet Köksüz ise, “Bizim köprü sel nedeniyle 2 yıldır çökme durumunda. Kime söylediysem gelip ilgilenmiyor. Gördüğünüz gibi köprü kırılmış ve altı çökmüş. Yarın öbürgün bilmeden geçen araçlar köprünün çökmesi durumunda uçabilir. O zaman bunun sorumlusu kim olacak?” diye dert yandı. kha


Önceki ve Sonraki Haberler