Kağızman'da Korucular Yemin Etti

Kağızman'da Korucular Yemin Etti

Kars'ın Kağızman İlçesinde eğitimini başarıyla tamamlayan 91 köy korucusu yemin ederek görevlerine resmen başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 91 güvenlik korucusu, Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda düzenlenen yemin töreninde Kağızman Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Lütfullah Karaca tarafından yemin ettirildi.

Korucular Türk Bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyup yemin ederek görevlerine başladı.

Göreve yeni başlayan Korucular, Jandarma ile birlikte bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapacaklar. Yemin töreni sonrası korucuları tebrik eden Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, "Bu andan itibaren güvenlik bürokrasisine adım atmış bulunuyorsunuz. Öncelikle kendi güvenliğinizi sağlayacaksınız. Bunun için zaten eğitim aldınız. Akabinde de sorumlu olduğunuz sahanın güvenliğini sağlayacaksınız. Bu tabii eğitimin dışında tecrübe de isteyen bir durum. Zamanla bu tecrübeyi de edineceksiniz. Ama evvela bilimsel metodlarla sizden daha tecrübeli komutanlarınızın ve amirlerinizin talimatları doğrultusunda hareket ederek gerekeni yapmanız akabinde Allah yardımcınız olsun. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bu arada düzenlenen yemin törenine; Kaymakam Ercan Öter’ın yanı sıra Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç ve korucu aileleri katıldı.

Daha sonra Kaymakam Öter ve protokol, yemin ederek görevlerine başlayan korucularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

kagizmanda-korucular-yemin-etti-(1).jpgkagizmanda-korucular-yemin-etti-(2).jpgkagizmanda-korucular-yemin-etti-(3).jpgkagizmanda-korucular-yemin-etti-(4).jpgkagizmanda-korucular-yemin-etti-(5).jpgkagizmanda-korucular-yemin-etti-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler