Kağızman’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kağızman’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kağızman ilçesinde “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” teması ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası başladı.

Kağızman’da 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kağızman Müftülüğü tarafından, ilk olarak Atatürk İlköğretim okulunda “Kırk Hadis Yarışması” yapıldı. Lise öğrencileri için kompozisyon ve şiir yarışmalarının yapıldığı etkinliklerde, şehir merkezi, Kamu Kurum ve kuruluşlarına gül dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Camilerde vaizlerin verildiği, Hastane, şehit yakınları, Gaziler, esnaf, resmi Kurum ve Kuruluşlarının ziyaret edildiği programları duyurmak amacıyla ilçenin önemli caddelerine pankart ve afişler asıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kağızman Halk Eğitim Merkezinde birde konferans yapıldı. Konferansa, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan,Kağızman Müftüsü Özcan Yılmaz, ve vatandaşlar katıldı.

Kuran ve sünnet bağlamında samimiyet konulu programda, Kadına yönelik vaaz ve irşat programı, Hatim Okuması yapıldı. Kağızman Müftüsü Özcan Yılmaz’in yaptığı konuşmaların ardından, Iğdır il Müftüsü Cüneyt  Kulaz, konuşmasını gerçekleştirdi.

Kağızman’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildikten sonra Kağızman Kaymakamı Ercan Öter konuşmalarından dolayı Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz’a çiçek takdim etti hatıra fotoğrafın ardından program sona erdi.

kagizman’da-kutlu-dogum-haftasi-etkinlikleri-(1).jpgkagizman’da-kutlu-dogum-haftasi-etkinlikleri-(2).jpgkagizman’da-kutlu-dogum-haftasi-etkinlikleri-(6).jpgkagizman’da-kutlu-dogum-haftasi-etkinlikleri-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler