Kağızman'da Kutlu Doğum Haftası’na Büyük İlgi

Kağızman'da Kutlu Doğum Haftası’na Büyük İlgi

Kağızman'da 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kağızman Müftülüğü tarafından, ilk olarak Atatürk İlköğretim okulunda “Kırk Hadis Yarışması” yapıldı.

Kağızman'da Kutlu Doğum Haftası’na Büyük İlgi

Kağızman’da 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kağızman Müftülüğü tarafından, ilk olarak Atatürk İlköğretim okulunda “Kırk Hadis Yarışması” yapıldı. Lise öğrencileri için kompozisyon ve şiir yarışmalarının yapıldığı etkinliklerde, şehir merkezi, Kamu Kurum ve kuruluşlarına gül dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Camilerde vaizlerin verildiği, Hastane, şehit yakınları, Gaziler, esnaf, resmi Kurum ve Kuruluşlarının ziyaret edildiği programları duyurmak amacıyla ilçenin önemli caddelerine pankart ve afişler asıldı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Kars Kağızman’da Türkiye diyanet vakfı, Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kutlu Doğum programına, Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, Kağızman Belediye Başkan Vekili Recep Kişi, Kağızman Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, Kafkas Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilal Gök Kağızman Müftüsü Yakup Belen ve vatandaşlar katıldı. daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerimi Tilavetini Mustafa Yalçın camii İmam Hatibi Yusuf Demir’in, okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Yakup Belen; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Genç, peygamberimizin 23 sene gibi kısa bir zamanda insanlığı içinde bulunduğu buhrandan kurtardığını ve O'na kaybettiği onur ve itibarını tekrar iade ettiğini ifade ederek: "Hz. Peygamber (S.A.V.) insanlığı şirkten tevhide, delaletten hidayete, cehaletten ilim ve medeniyeti, zulüm ve haksızlıktan, hak, hukuk ve adalete kavuşturdu. O'nun sayesinde eşkıyalar evliya, bedeviler medeni, hasımlar hısım, düşmanlar dost, insanlar kardeş oldu. İyilik, güzellik namına Dünya neye sahipse O'nun vergisidir hep" dedi. Kafkas Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilal Gök konuşmasını gerçekleştirdi.

Kağızman Belediye Başkan vekili Recep Kişi ise: "İnsanlığın iftihar tablosu, Allah'ın sevgilisi, mahlûkatın en sevgilisi Hz. Muhammed (S.A.V.)'in 1443. Doğum yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. O'nun sünnetine uygun yaşayarak ve Ahlakıyla ahlaklanmak şiarımız olmalıdır. Bu programlar Peygamber sevgisinin artmasına vesile olmaktadır. Bu nedenle, hazırlayanlara ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere giren öğrenciler ödüllendirildikten sonra program sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler