Kağızman'da öğrenci ve öğretmenler Afrin Şehitleri için özel koreografi oluşturdular

Kağızman'da öğrenci ve öğretmenler Afrin Şehitleri için özel koreografi oluşturdular

Kağızman Aras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tufan Ayhan önderliğinde okul personeli, öğretmen ve öğrenciler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin Bölgesi'nde sürdürdüğü, 'Zeytin Dalı Harekâtı’na destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Kağızman’da da düzenlenen etkinlikte, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Kağızman ilçesinin en köklü kurumu olan Kağızman Aras Anadolu Lisesi Müdürü Tufan Ayhan tarafından anma etkinliği düzenlendi. Öğrenciler öğretmenlerle birlikte okul önünde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak ‘Çanakale Geçilmez, zeytin dalı ve Afrin yazılarıyla  koreografi oluşturdular. Ardından da ellerinde bayraklarla Afrin için yürüdüler. Okul önünde başlayıp Kağızman merkezine, oradan da  Kağızman Şehitliğine kadar gerçekleştirilen yürüyüşe ilçe halkı da büyük destek verdi. Yaşlıların gururdan göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Okul Müdürü Tufan Ayhan ise yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da, şimdi de Afrin’de kahraman askerlerimizin ve milletimizin gösterdiği kahramanlıklar için yapılan bu anma etkinliğiyle şehitlerimizin büyük fedakârlıklarına karşılık şükranlarımızı ve vefamızı göstermemizin bir görev olduğunu söyledi.

Coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen Yürüyüşe Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, ilçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, ilçe Müftüsü Özcan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nesim Eyidoğan, okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve coşkulu bir kalabalık eşlik etti.

Okul önünden başlayan yürüyüşü gerçekleştiren öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için yapılan temsili yoklama, kahraman şehitlerimiz için Aras Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirleri okudu. Şehitlerimizin ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından tüm öğrenciler ve ilçe halkı kahraman askerlerimize ve ordumuza destek görüntüsü verdiler. Akabinde Aras Anadolu Lisesinin  şehitlerimizin ruhları için yaptırdığı tatlı dağıtımından sonra etkinlik sonlandırıldı. 

kagizmanda-ogrenci-ve-ogretmenler-arfin-sehitleri-icin-ozel-koreografi-olusturdular-(1).jpgkagizmanda-ogrenci-ve-ogretmenler-arfin-sehitleri-icin-ozel-koreografi-olusturdular-(2).jpgkagizmanda-ogrenci-ve-ogretmenler-arfin-sehitleri-icin-ozel-koreografi-olusturdular-(3).jpgkagizmanda-ogrenci-ve-ogretmenler-arfin-sehitleri-icin-ozel-koreografi-olusturdular-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler