Kağızman'da Öğrenciler YGS Provası Yaptı

Kağızman'da Öğrenciler YGS Provası Yaptı

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite sınavlarına hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri için YGS deneme sınavı yaptı.

Gerçek YGS sınavını aratmayan sınav, 415 öğrencinin katılımıyla Aras Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir ilke imza atarak, 4 okulun desteğiyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere yönelik deneme sınavı yaptı. 12'nci sınıf öğrencilerinin girdiği sınav gerçek YGS sınavını aratmadı. Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanıyla gelen öğrenciler, özel hazırlanan soruları cevapladı.

Sınavın yapıldığı okullardan Kağızman Aras Anadolu Lisesi Müdürü Tufan Ayhan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, öğrencilerin üniversite sınavı tecrübesini kazanabilmeleri için YGS ile aynı ortamı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Sınavın Aras Anadolu Lisesinde yapıldığını belirten Bayşar, "Aras Anadolu Lisemizin 22 salonunda yapılan sınava 415 öğrencimiz katıldı. Sınava profesyonel olarak hazırlandık. YGS’de hangi tür ve tip sorular varsa birebir benzeri uygulanmakta. Buradaki amacımız öğrencilerimizin deneyim ve tecrübe kazanmaları. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında YGS ve LYS’de Kağızman ortalaması, Kars genelinin üzerindeydi. Amacımız bu başarıyı hızlı bir şekilde sürdürmek. Bu sınavın ikincisini ikinci dönemde de yapacağız. Milli Eğitim olarak biz bir ekibiz.” dedi.

Bayşar emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederek, “Sınavların hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen başta Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Sedat Yıldız'a, Şube Müdürlerimiz Suat Demirden ve Murat Demirci olmak üzere bütün okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, soruların hazırlanmasında emeği geçenlere, okullarda görevli bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sınavda 44  öğretmenimiz gönüllü olarak ücretsiz görev alıyor.” diye konuştu.

Öte yandan Bayşar, 8.sınıf öğrencilerine yönelik ise TEOG deneme sınavları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

kagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(1).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(2).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(3).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(4).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(5).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(6).jpgkagizmanda-ogrenciler-ygs-provasi-yapti-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler