Kağızman'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Kağızman'da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Kars'ın Kağızman İlçesinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 89’uncu ve Öğretmenler Günü’nün de 37’inci yılı kapsamında Kağızman’da düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra buradaki törene Kağızman halkının yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar başkanlığındaki heyet daha sonra Kağızman Kaymakamı Ercan Öter’i makamında ziyaret etti.

Bayşar, günün anısına Kaymakam Öter’e çiçek takdim etti. Etkinlikler Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Salonunda Kağızman MTAL Lisesinin hazırladığı programla devam etti. Kağızman Halk Eğitimi Merkezinde yapılan etkinliklere Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkan vekili Bican Veysel Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ahmet Karaçam, Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Akpınar, İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nusret Alp, öğretmenler ve çok sayıda Kağızman halkı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olduğunu belirterek; “Ana kucağından sonra bize emanet edilen çocuklarımızı iyi yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemiz için, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, sorumluluk sahibi, vasıflı öğrenciler yetiştirmek çok önemlidir. Bu yıl Öğretmenler Gününü acı içinde kutluyoruz. Şehit öğretmenlerimizi her zaman kalbimizde yaşatacağız. Elbette ki öğretmenlerimizin de sıkıntıları var. Ancak onlar tüm sıkıntılara ve olumsuzluklarına rağmen görevlerini yerine getiriyorlar. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ediyorlar” diye konuştu.

Mesleğe yeni atanmış öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Program dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ve slayt gösterisinin ardından sona erdi.

kagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(1).jpgkagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(2).jpgkagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(3).jpgkagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(4).jpgkagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(5).jpgkagizmanda-ogretmenler-gunu-kutlandi--(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler