Kağızman’da  PKK’dan hain tuzak:  yaralılarımız var!

Kağızman’da PKK’dan hain tuzak: yaralılarımız var!

Kars’ın Kağızman İlçesinde askerlerin geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerce yola önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 5 asker ve 3 korucu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Kağızman’ın Sesveren Köyü mevkisinde güvenlik güçlerinin arazi arama- tarama faaliyeti sırasında, teröristlerce daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 5 asker ve 3 korucu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar Kağızman Devlet Hastanesi ve Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavi altına asker ve güvenlik korucusunun durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Kars Valisii Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek yaralı askerleri ziyaret etti. Vali Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Hastane Başhekimi Yakup Baykuş'tan askerlerin son durumları hakkında bilgi aldı.

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kağızman Sesveren köyü mevkiine yakın noktada zırhlı kirpi askeri aracın göreve gitmesi esnasında el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu 5 askerimiz 3 güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Yaralılarımız Kağızman Devlet Hastanemizde tedavi altına alınmış olup ilk tedavileri yapıldıktan sonra 3 askerimiz Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Diğer yaralılarımız ise Kağızman Devlet Hastanemizde 2’si müşahede altında yoğun bakımda, 3’ü ise servis kısmında tedavilerine devam edilmektedir. Yaralılarımızın genel sağlık durumları iyidir” denildi.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler