Kağızman'da Sağlık Hizmetleri Atakta

Kağızman'da Sağlık Hizmetleri Atakta

Başhekim Opr. Dr. Selçuk Kaya, Kağızman Devlet Hastanesi'nin hizmet atağında olduğunu söyledi.

 

 “Ülkemizde tüm sağlık sektöründe çalışanlar gibi bizimde amacımız hastalarımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için doğru teşhis ve tedavi yöntemleri ile hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet vermektir. Saygıyı prensip edinen ve hastaları için bütün fedakarlıkları gösteren çalışanlarımızla, hastalarımızın memnuniyetle, hastaneden ayrılmasını hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmak amacımızdır”, diyen Başhekim Opr. Dr. Selçuk Kaya, Kağızman Devlet Hastanesi’nin hizmet atağında olduğunu söyledi.

      Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: Hastanemiz ana binası 2005 Aralık ayında faaliyete geçmiş olup yaklaşık 2540 m2 kapalı alana sahiptir. Zemin katta acil servis ve idari birimler ile 2. ve 3. katta yataklı servisler, ameliyathane ve hemodiyaliz ünitesi mevcuttur. 2006 aralık ayında ameliyathanemiz, 2007 ekim ayında hemodiyaliz ünitesi, 2009 şubat ayında endoskopi ünitesi hizmete açılmıştır. Hastanemiz ek binası 1546 m2 kapalı alana sahip olup, 2011 Ocak ayında faaliyete geçmiştir. Ek bina 15 poliklinik odası, radyoloji ve laboratuar ünitesi olarak hizmet vermektedir.

      Gözlem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sait Küçük’ün sorularını  yanıtlayan Başhekim Opr. Dr. Selçuk kaya verdiği bilgilere şöyle devam etti: Hastanemizde toplam 11 uzman hekim, 2 diş hekimi, acilde 4 protezyen doktor arkadaşlarımız ile hizmet veriyoruz. Bölüm olarak dahiliye, çocuk, kadın doğum, genel cerrahi, ortopedi, radyoloji, göz, anestezi ve diş polikliniği bulunmaktadır. Hastanemizin yatak kapasitesini 47’ye yükselttik. Diyaliz ünitesi ve iki tane ameliyat odası ile ameliyat hizmeti vermekteyiz. Tek ameliyat hane yetersiz olduğundan dolayı ikinci ameliyat haneyi ek binamızın hizmete girmesi ile hizmete geçirdik. Hastanemiz daha refah bir hale kavuştu. Vermiş olduğumuz hizmet buna bağlı olarak daha da arttı. Dolayısı ile hastaneye başvuran hasta sayısı % 30 artış gösterdi. Cerrahi branş olarak ortapedi, kadın doğum, genel cerrahi uzman gibi bölümler Kars Devlet Hastanesi’nde ne ameliyat yapılıyorsa burda da aynısı yapılmaya başladı. Hasta sevki düzeyinde müthiş derecede bir azalma meydana geldi.

Tabi halkın bu Kağızman Devlet Hastanesi’nin gelişmesi ile bize geri dönüş yapması  bizi mutlu ediyor.

     Biz şu andaki imkanları yeterli olarak görmüyoruz. 55 bin nüfuslu olan Kağızman halkı  bence benim kanımca ki ben de Karslıyım, çok iyi hizmeti hak ediyor. Bundan dolayı İl Sağlık Müdürümüz Fahri Bey ile birlikte Aralık 15 civarı Ankara’ya gidip Milletvekilimiz Ahmet Arslan ile de görüşüp onun desteklerini alarak da yeni bir ek bina talebinde bulunacağız. Yeni bina da mevcut yatak servisleri olacak. Yatak sayımız 100’e çıkarılacak. Ve yapılacak ek binadaki yataklar servisleri tek kişilik odalar olacak. 2012 başında görüntüleme merkezini kuracağız. Aynı zamanda çevre düzenlenmesi projesi de onaydan çıktı. Mayıs civarında çevre düzenlemesi de yapılacak. Hastanemiz daha güzel olacak.

      Dört diyaliz cihazımızı beşe çıkardık. Yazın dışarıdan gelen misafir Kağızmanlılar için yeterli olmuyordu. Şimdi hepsine cevap verecek bir durumdayız. Genel cerrahi adına guatur, kapalı ameliyat sistemini aldıktan sonra özellikle safra kesesi ameliyatı başta olmak üzere diğer karın içi ameliyatlarını da kapalı olarak yapıyoruz. Fıtık, basur, karaciğer, mide, apantisit, kalın barsakta çatlak ameliyatı, çeşitli yaralanmalar genel cerrahide yapılıyor. Kadın doğum uzmanı arkadaşımız sezaryen başta olmak üzere rahim ve yumurtalık gibi ameliyatları başarılı bir şekilde yapıyor. Ortabedi uzmanımız diz protezinden kalça protezine kadar her türlü ameliyatı burada gerçekleştiriyor.

      Cihaz hususunda çok çok iyi durumdayız. Hiçbir noksanımız yoktur. Tek eksiğimiz görüntüleme merkezidir. Bunu da 2012 yılında hizmete sokacağız. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Hekimliği bizden bağımsız il Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmaktadır. Her aile hekimliğinin sorumlu olduğu bir mahalle var. Hepsi kayıt altında. Kayıt altında olan kadınlar daha sağlıklı doğum yapmaktadır. Aile hekimliğine geçişten sonra doğum esnasında olan ölüm sayısı çok azalma göstermiştir. Bu daha da gelişecektir. Aile hekimine danışıp ilgili uzman hekime gitmenin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim, diye konuştu.

Haber: Sait KÜÇÜK

Önceki ve Sonraki Haberler