Kağızman’da TEOG Sınavlarında Tarihi Başarı

Kağızman’da TEOG Sınavlarında Tarihi Başarı

Açıklanan Temel Eğitimden Ortaokula Geçiş (TEOG) yerleştirme sınavlarında Kağızman 50 öğrenci yerleştirerek tarihinin en yüksek sayısını yakaladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kağızman ve Kars genelinde eğitimin her geçen gün başarıya ulaşması ve çocuklarımızın çok daha güzel alanlarda eğitimlerine devam etmesi bizleri oldukça memnun etti. Kağızman’da TEOG sınavlarında alınan başarı aynı zamanda Kars genelinde alınan başarı gösteriyor ki hükümetimizin eğitime verdiği önemin ve yaptırılan birçok yeni okulun ne denli önemli olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir. Bu başarılarda en büyük payı olan bütün idarecilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ederim ve başarıların devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kağızman ilçe milli eğitim müdürü Yakup Bayşar, “Bugün ilçemiz izin gurur verici bir gün. Aralarında Kabataş Lisesi gibi önemli okullarında olduğu fen liselerine 50 öğrencimizi yerleştirmeyi başardık. Bugüne kadar ilçe genelinde bu kadar sayıda öğrencimiz ve il ortalamasının üzerinde bir başarı ile ilk kez yerleşiyor. Çok şükür emeğimizin karşılığını aldık. Amacımız ilçemizin eğitim çıtasını daha üst seviyelere taşımak. Yeni eğitim öğretim döneminde aynı azim ve başarı ile çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, “TEOG sınavında 50 öğrencimizin büyük başarı ortalamaları ile yerleşmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Aslında kazanan öğrenci sayımız 66 fakat tercih yapmayan öğrencilerde göz önünde bulundurursak başarı oranı daha fazla olduğunu görüyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar ve başarı gösteren okulların idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler