Kağızman'da "Teröre Hayır" Mitingi

Kağızman'da "Teröre Hayır" Mitingi

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul ve Tekin Tekin’in için Kağızman'da "Teröre Hayır, Huzura Evet" mitingi düzenlendi.

İlçe merkezindeki miting alanında bir araya gelen vatandaşlar,ilk önce Kağızman ilçe Müftüsü Özcan Yılmaz tarafından şehitlerimizi için gıyabında cenaze namazı kılınarak dualar edildi,

İstiklal Meydanında toplanan yoğun kalabalık ellerinde Türk Bayraklarıyla "Vatan Sana Canım Deda", "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun FETÖ" ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak ilçe merkezinde yürüyüş yaptılar.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız burada yaptığı konuşmada "Atalarımız Çanakkale'de aç ve susuz kaldılar, şehit oldular. Yanı başımızda Sarıkamış'ta 90 bin askerimiz soğuğa aldırış etmeden bu vatan uğruna şehit oldular ama böyle vatan hainlerine fırsat vermediler. bizlerde var oldukça bu birlik ve ve beraberliğimiz olduğu müddetce bizlerde Çanakkalede, Sarıkamış'ta canlarını hiçe sayarak şehit olan atalarımızın torunları olarak bu hainlere, alçaklara, haddini bilmezlere karşı boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Başkan Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK 35 yıldır, Kürt, Zaza ve Arap halkının hakkını savunduğunu iddia ediyor. Allah aşkına sizlere soruyorum bunların yüzünden köylerinize gidemediniz, tarlanızı, çayırınızı biçemediniz, hayvanlarınızı dağa çıkaramadınız, köylerinize kentlerinize rahat gidemediniz. Bizler Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni kardeşlerimizle sırt sıta vererek bu vatan topraklarını kanımızla, canımızla kazandık. Kimse bizi bölmedi bölemeyecektir, bölmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu hakımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da devletin, milletin ve bayrağın yanında olacaktır."

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

kagizmanda-terore-hayir-mitingi-(1).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(2).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(3).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(4).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(5).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(6).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(7).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(8).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(9).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(10).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(11).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(12).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(13).jpgkagizmanda-terore-hayir-mitingi-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler