Kağızman’da Türkü ve Şiir Gecesi

Kağızman’da Türkü ve Şiir Gecesi

Kağızman sanatçıları, halk ozanları, şairleri bir araya gelerek uzun süren kış gecelerinde türkü ve şiir gecesi tertiplediler.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Osman Usta Çayevi’nde bir araya gelen sanatkârlar sohbet etti, türkü söyledi ve şiir okudu. Kağızman’ın yetiştirmiş olduğu sanatçılar, halk ozanları-şairleri dolu dolu bir gece yaşadı ve yaşattılar.

Gecenin açılışını halk şairi Abdurrahman Tepe (Namıdiğer Samihi) Osman Usta’nın Çayevi’ne yazdığı bir şiir ile başlattı. Ardından mahalli sanatçı Evren Kırlı’nın sazı eşliğinde yine mahalli sanatçı Fahrettin Çolak bir türkü seslendirdi.

Sanatçılar, ozanlar-şairler programı dönerli olarak Abdurrahman Tepe (Samihi), Fahrettin Çolak, Evren Kırlı, Fariz İpek, Yaşar Kırlı (Nurhani), Mesut Duymaz, Emre Durdi (Endami), Tayfun Gündüz, Alper Sarıdağ, Sait Küçük (Sadık Miskini), Rafet Yalçın, Mehmet Köse, Mehmet’in Tekbaş(Tekbaşoğlu) türküleri ve şiirleri ile devam etti.

Programda bir de mahlas verme ana yaşandı. Emre Durdi’nin mahlasını açıklayarak türkü söylemesinin ardından sahne alan Tayfun Gündüz kendisini takdim ederken: Ben Tayfun Gündüz, Sait amca hala bana bir mahlas vermedi deyince Sait Küçük (Namıdiğer Sadık Miskini) de “Senin mahlasın Tayfuni” olsun deyip bir mahlas vermiş oldu. Bundan böyle Tayfun Gündüz yazdığı şiirlerinde Tayfuni mahlasını kullanmaya devam edecek.

Saat 18.00’de başlayan program her sanatçı-ozan- şair’in üç dört türkü ve şiir okumasıyla 21.30’a kadar sürdü. Kağızmanlı katılımcılar türkülü, şiirli bir gece yaşadılar.

kagizman’da-turku-ve-siir-gecesi-(1)-001.jpgkagizman’da-turku-ve-siir-gecesi-(2)-001.jpgkagizman’da-turku-ve-siir-gecesi-(3)-001.jpgkagizman’da-turku-ve-siir-gecesi-(4)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler