Kağızman'da Uzak Doğu sporları gelişiyor

Kağızman'da Uzak Doğu sporları gelişiyor

Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu, 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte sportif ve kültürel faaliyetlerine başladı.

Tacettin DURMUŞ

Kağızman Meslek Yüksekokulu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan spor kursları ile öğrenciler sportif ve kültürel gereksinimlerini karşılıyor.

Bu kapsamda savunma sanatları konusunda uzman, birçok Türkiye birincilikleri bulunan ve mili antrenör Ferman Büyükdağ denetiminde kurslar düzenleniyor. Uzakdoğu sporları konusunda uzman olan ve kurs hocalığını yapan Ferman Büyükdağ, Uzak Doğu sporları içinde yer alan Muay Thai, Kıckboks  ve Wushu spor dalının belli kurallar dahilinde yapılarak insanların bedensel ve ruhsal gelişimlerini olumlu şekilde etkilediğini söyledi. Büyükdağ, bu sporun kişisel becerileri arttırdığını, kişilerde özgüveni sağladığını, disiplinli ve düzenli olmayı özendiren bir spor dalı olduğunu ifade ederek bu anlamda çok yetenekli öğrencilerin olduğunu ve bunları en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettiklerini de söyledi.

Spor Danışmanı Öğretim Görevlisi Batuhan Batu da, Kağızman Meslek Yüksekokulu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan spor kursları ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Batuhan Batu açıklamasında, "Okul olarak öğrencilerimizin her türlü talebini dikkate alıyor ve kısıtlı imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle hem öğrencilerimize spor ruhu kazandırmak hem de aralarındaki kardeşliği ve dostluğu pekiştirmek arzusuyla bünyemizde böyle bir etkinlik başlattık." dedi. Batuhan Batu Sözlerine Şöyle Devam Etti: “Okul bünyesinde kurulan öğrenci toplulukları ve kulüpler vasıtasıyla bir yandan kaliteli bir eğitim verilmeye çalışılırken öte yandan da öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci yaratılarak toplumsal birliğin devamlılığında ihtiyaç duyulan sosyal ahlak anlayışı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu anlayış ile hareket eden Kağızman Meslek Yüksekokulu idaresi, özellikle öğrencilerin bu alanlarda daha sosyal olması için hem okul bünyesinde hem de Kafkas Üniversitesi merkez kampüsünün tüm olanaklarını kullanarak gerekli alt yapıyı hazırlamaya çalışmaktadır.  Kampüs içerisindeki spor komplekslerinde gerçekleştirilen bölümler arası masa tenisi, basketbol, futbol ve voleybol müsabakaları ile ders dışında kalan zamanlarını değerlendiren öğrenciler bir yandan boş zamanlarını değerlendirirken öte yandan da spor yaparak sağlıklı bir yaşamın da alt yapısını hazırlamaktadırlar. Bireysel anlamda yapılan sporlara da önem veren okul yönetimi, bu bağlamda hem kız öğrencilere hem de erkek öğrencilere yönelik Kıckboks, Muaythai ve Wushu uzak doğu sporlarını yapabilecek bir salon oluşturarak dönem başından itibaren öğrencilere yönelik kurslar düzenlemeye başladılar. Bu vesileyle Kağızman Meslek Yüksekokulu olarak bütün etkinliklerimizde desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu olmak üzere Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ekibine ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yunus Zengin’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler