Kağızman'da Yangın!

Kağızman'da Yangın!

KAĞIZMAN GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YANGIN TATBİKATI

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, yapılan sivil savunma ve yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Kağızman Gençlik ve Spor Müdürlüğü öğrencilerin oyun oynadığı sırada temsili olarak spor salonunda ateş yakılarak yangın çıkarıldı. Yangın alarmının hemen ardından personelin anında yangına müdahale ederek söndürürken diğer personellerin yangında ilk önce kurtarılması gereken evrakları dışarı çıkarmaları sağlandı. Sağlık personellerinin de yangında mahsur kalan kişilerin kurtarılma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Kağızman  Gençlik ve Spor Müdürü Alaaddin Karagöl, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, yangınlara ve afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat yaptıklarını belirtti. Karagöl, “Tatbikatta, yangın ve afetlerde ne tür tedbirler alınabileceğini görmüş olduk. Gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu bağlamda kendimizi olası bir durumda neler yapabileceğimiz konusunda test ettik. kendimizi olası afetlere karşı hazırlayacağız” dedi.

Karagöl, yapılan tatbikatların eksikliklerin görülebilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Zaman zaman yapılan bu tatbikatların zorluk derecesini sürekli artırarak, bir öncekinden de ders çıkararak sürekli yapılmasında fayda var” ifadelerini kullandı.

Afetlerin her an gelebileceğini belirten Karagöl, “Bu tür tatbikatlar yaşanabilecek afetler karşısında alınacak tedbirler ve eksiklerin görülmesi açısından son derece önemli. Ayrıca bu tatbikatlarla kurumlar arası koordinasyonu ve hastane personelinin hareket kabiliyetini de ölçmüş oluyoruz.” diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler