Kağızman'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Kağızman'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Kars'ın Kağızman ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan Yaz Kur’an Kursları başladı.

'Kur’an Ayında Kur’an ile Buluşalım’ temasıyla eğitim dönemine başlayan ve Hacı Kağızman Camisinde Halil Karabıyık Hoca'nın verdiği yaz kurslarını ziyaret eden Kağızman Muftüsü Özcan Yılmaz, Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim, Siyer, inanç, ibadet ve ahlak dersleri gibi konuların işleneceğini belirtti.

Yılmaz konuşmasında, "Sevgili Peygamberimiz(s.a.v.) sizin en hayırlınız kur'anı kerimi öğrenen ve öğreteninizdir buyurmuştur. Bizlerde en hayırlı olmak için yavrularımızı evlatlarımızı mutlaka camilerimize dinimizi, kitabımızı, öğretmen üzere gönderelim sevgili Peygamberimiz(s.a.v.) bir annenin ve babanın çocuğuna bırakacağı en büyük miraz islam ahlakıdır buyurmuştur, buradan anne ve babalara sesleniyorum tüm çocuklarımızı camilerimize bekliyorum" dedi,

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, yaz kursları üç dönemlik eğitimin ardından 18 Ağustos Cuma günü sona ereceğini bildirdi.

kagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(1).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(2).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(3).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(4).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(5).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(8).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(9).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(10).jpgkagizmanda-yaz-kuran-kurslari-basladi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler