Kağızman'da YGS ve LYS Veli Bilgilendirme Semineri

Kağızman'da YGS ve LYS Veli Bilgilendirme Semineri

Kağızman’da 12, sınıflar için öğrenci velilerine “YGS, LYS ve Geleceğimiz” konulu seminer verildi.

Mesleki hedef belirleme ve kariyer planlamada veli olarak yapılacaklara dikkat çekilirken, özellikle 12. Sınıflar’ın zorlu sınav maratonunda rahatlatılmaya ihtiyaçları olduğu vurgulandı. Ayrıca yeni yayınlanan MEB Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

YGS-LYS bilgilendirme seminerinin ardından, velilere de bu konuda seminer verildi. Velilerin  ilgi gösterdiği seminerde, sınav sistemiyle ilgili bilinmeyenler, açıklığa kavuşturuldu.

Sınav sisteminde, puan türleri ve bu puan türlerini etkileyen derslerin katsayıları velilere paylaşıldı ; öğrencilerin puan türlerine yönelik seçebilecekleri bölümler hakkında bilgi  sunuldu.

Seminerde, önce sınav sistemi ve puan hesaplamayla ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra da “Öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde anne-baba desteği nasıl olmalıdır? Öğrenci ile iletişim nasıl sağlanmalıdır?” konusuna değinildi.

Son bölümde ise tüm bu çalışma,sınav ve tercih dönemlerinde tüm okul öğretmenlerinin ve rehberlik servisinin öğrencilerin yanında olacağı belirtilerek seminere son verildi.

kagizmanda-ygs-ve-lys-veli-bilgilendirme-semineri-(1).jpgkagizmanda-ygs-ve-lys-veli-bilgilendirme-semineri-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler