Kağızman'da zabıta denetimleri

Kağızman'da zabıta denetimleri

Kağızman ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından sebze hali ve markette fiyat ve gramaj denetimi yapıldı.

Kağızman Belediyesi zabıta ekipleri, son günlerde marketlerde satılan ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarına yönelik marketlerde günlük denetimlere başladı.

Denetimlerde, işletmelerde rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatlarıyla kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırılıp fiyat kontrol edildi.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, "Tüm imalatçıları ve satış yapan iş yeri yetkililerini kurallara uymaya, halkın sağlığı ve bütçesiyle oynamamaya davet ediyoruz." dedi.

Kağızman Zabıta Müdürü Şahin Cücü ise, tüketicinin sağlık ve güvenliğiyle ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak amacıyla ilçede bulunan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cücü, ilçedeki tüm iş yerlerine denetim yapıldığın belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın stokçular ve fahiş fiyatlar konusunda duyarlı olunması uyarısı üzerine rutin olan denetlemelerimizi yoğunlaştırdık. Tüm iş yerlerinin denetimine başladık, ürünlerin fiyat etiketinin olup olmadığını, etiket ve kasada çıkan fiyat farkı olup olmadığını kontrol ediyoruz. Elinde ürün olup satmayan yani stokçuluk yapanlara yönelik denetleyici ve cezai işlemler yapıyoruz. Amacımız, halkımızın ekonomik çıkarlarını korumak." şeklinde konuştu.

kagizmanda-zabita-denetimleri-(1).jpgkagizmanda-zabita-denetimleri-(2).jpgkagizmanda-zabita-denetimleri-(3).jpgkagizmanda-zabita-denetimleri-(4).jpgkagizmanda-zabita-denetimleri-(5).jpgkagizmanda-zabita-denetimleri-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler