Kağızman'ın doğalgaz işi iptal!

Kağızman'ın doğalgaz işi iptal!

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ AHMET ARSLAN: KAĞIZMAN'A DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK. AMA KAĞIZMANLILAR, DOĞALGAZIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLAMAKTA GEÇ KALDI.

Kağızman'ın doğalgaz işi iptal!

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ AHMET ARSLAN: KAĞIZMAN’A DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK. AMA KAĞIZMANLILAR, DOĞALGAZIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLAMAKTA GEÇ KALDI.

Kars’ın Kağızman ilçesine yeterli abone sayısına ulaşılamadığı için doğalgaz verilememesi üzerine, Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, açıklamada bulundu. Arslan açıklamasında, halkın istemesi durumunda ilçeye doğalgaz verilmesi için aynı çabaları tekrar verebileceklerini söyledi.

Bilindiği gibi Kağızman Kaymakamlığı ve Belediyesinin girişimleriyle daha önce başlatılan çalışmalar kapsamında, ilçe halkına çeşitli yayın organları ve bizzat ‘Abone olun’ çağrısında bulunulmuştu.

Bu nedenle Kars merkezde bulunan Vakıf Bank'ta Kağızman Kaymakamlığı adına açılan hesaba, bağlantı bedeli olarak 335. 00 TL yatırılması istendi. Ayrıca ilçe halkı, ilçedeki mevcut elektrik abonesi sayısının yüzde 60'ın üzerine ulaşması halinde, Kağızman'a doğalgaz gelebilmesi için çalışmaların başlayacağı yönünde de sık sık uyarıldı.

Vatandaşlara ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, 18.07.2013 ve 1071 sayılı ilgi yazılarında da, nüfusu 10 bin'in üzerinde olan ilçelere doğal gazın ulaştırılması gerektiği de vurgulanarak, böylece Kağızman'da yeterli abone sayısına ulaşılması gerektiği de bildirildi. Başlatılan abone ücreti yatırılması son günde de yeteri derecede abone sayısına ulaşılmaması nedeniyle Kars’ın en büyük ilçesi Kağızman'ın doğal gaz umudu, hayal olmaktan çıkıp hüsrana dönüşmüş oldu.

ARSLAN: “KAĞIZMANLILARA, HER ZAMAN VE HER YER DE, DOĞALGAZIN ÖNEMİNİ ANLATTIK”

Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Kağızman da doğalgaz için yeterli başvuru olmaması ile ilgili açıklamada bulundu. Kağızman’a doğalgaz getirilmesi konusunda Kağızman halkının her zaman talebi olduğunu belirten Arslan, “Kağızmanlı biri olarak gerek ben gerekse Milletvekilimiz Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kağızman’a her geldiğimizde ve halkımızın taleplerini aldığımızda: ‘Kağızman’a gelen yolları yapın, sulama suyunu halledin ve doğalgazı getirin diğer işler önemli değil. Onlar her zaman halledilebilir’ şeklinde ifadelerde bulunurlardı. Dolayısıyla biz de gerek yerel yöneticilerle, gerekse Ankara da,  ilgili kurumlarla bunları çözmek adına gerekli tüm girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

NÜFUSU 10 BİN’İN ÜZERİNDE OLAN İLÇELERE, DOĞALGAZ VERİLMESİ İÇİN ÇABA SARF ETTİK

Kendileri ile birlikte birçok milletvekilinin nüfusu 10 bin’in üzerinde olan ilçelere doğalgaz verilmesi için girişimlerde bulunduklarını da belirten Milletvekili Arslan, “Konu ile ilgili olarak nüfusu 10 Bin’in üzerinde olan ilçelerin doğalgaza kovuşturulması için Hükümetimiz tarafından 28 Nisan 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı çıkartıldı.

Doğalgaz getirilip yeteri kadar insanın abone olmaması durumunda yatırımın atıl kalmaması için; ilçedeki elektrik abonelerinin yüzde 60’ının doğalgaz katılım bedeli olan 335,00 TL’yi ilgili hesaplara yatırması yeterli olacaktı. Bakanlar Kurulu kararında ön görülen altı aylık sürede yeterli abonelik başvurusunun olmamasını, Kağızmanlıların yeteri kadar haberdar edilemediği veya bilgilendirilemediğine bağlamıştık” diye konuştu.

KAYMAKAMLIK, BELEDİYE VE TÜM BİRİMLERLE DOĞALGAZIN ÖNEMİNİ HALKIMIZA ANLATTIK

Kağızman’a doğalgaz gelmesi için gerekli koşullarla ilgili olarak tüm ilgililer ile birlikte ve basın aracılığıyla ilçe halkına yönelik çağrıda bulunduklarını da ifade eden Milletvekili Arslan: “Yine girişimlerimiz sonucu, Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre, 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldı. BOTAŞ yetkililerini getirip, Kaymakamımız Kemal Duru’nun organize ettiği; Belediye Başkanı, Daire Müdürleri, İlçe Başkanımız ve ilçe yönetimi, İl genel Meclisi üyesi, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısı yapmış ve umutlanmıştık. Doğalgazın Kağızman’ a gelmesi ile insanımızın daha ucuz ve temiz bir şekilde ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacağını, çocuklarımızın geleceği için temiz bir çevreye kavuşacağını ifade etmiştik. Yeterli sayıda abonelik başvurusunun yapılması yönünde ve bu konuda her kesin bir birini uyarmasını rica etmiştik. Ancak bütün bu çalışmalara rağmen, Kağızman insanı, yeterli sayıda başvuruda bulunmayarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bize de Kağızmanlının bu kararına saygı duymak düşüyor” diye konuştu.

KAĞIZMAN HALKI İSTERSE, BU ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLATIRIZ

Öte yandan Milletvekili Arslan, Kağızman halkının talep etmesi durumunda, tekrar aynı çalışmaları başlatabileceklerini de dile getirerek ilçe halkının bir birlerinin sözüne bakarak etkilendiklerini ve doğalgazın önemini anlayamadıklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler