KAI Evi Açıldı!

KAI Evi Açıldı!

KARS, ARDAHAN, IĞDIRLILAR RAMAZANDA HASRET GİDERDİ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Geleneksel İftar Yemeğini bu yıl Keçiören Belediyesinin düzenlediği 6. Uluslar arası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Keçiören Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirdi. İftar Yemeği sonrası Etkinlik Alanı içinde Kars- Ardahan- Iğdır Evi Açılışı yapıldı.

İftar Yemeğine ve Kars- Ardahan- Iğdır Evi Açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, İç İşleri Bakanlığı Mülki İdareler Daire Başkanı Hikmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmambey Ertem Danıştay 2. Daire Başkanı Fethi Aslan, Danıştay Üyeleri Hicabi Ece ve Mevlut Atbaş, Savcı Gökay Aktaş,  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Sumgayit Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Ankara Kent Konsey Başkanı Seyfi Saltoğlu, Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusuf Demirci, AK Parti Kars eski Milletvekilleri Selahattin Beyribey, Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, bürokratlarımız, sanayici, iş adamları, Federasyon Dernek Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve hemşehriler katılımlarıyla yoğun ilgi gösterdiler.

Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen İftar Yemeğine okunan ilahi ve Kuran Tilavetinden sonra oruçlar açıldı. Daha sonra Açılış Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Başkan Erdoğan Yıldırım 6 yıldır düzenledikleri İftar Yemeğine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın destek olduğunu belirterek geleneklerini, göreneklerini yaşatmakta kararlı olduklarını ifade etti. Yıldırım, “Sevgili Peygamberimizin bir hadisinde buyurdukları gibi “Birlik ve beraberlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.” Birbirimizi sevmeliyiz, kollamalıyız, birbirimize destek olmalıyız. Sorunların adını doğru koymazsak, unutmamalıyız ki çözümlere hiçbir zaman kavuşamayız. Sorunların çözümü, doğru tespitten geçer. Böyle yapar isek çözemeyeceğimiz hiçbir problem kalmaz kanaatindeyim. Kars’ın manevi değeri Ebu-l Hasan Harakani bizlere “Sabahtan akşama kadar insanların razı olduğu işlerde olasın. Akşamdan sabaha kadar da hakkın razı olduğu işlerde olasın” öğüdünü vermiştir. Yüce rabbim böyle olabilmeyi hepimize nasip etsin.” dedi. Yıldırım konuşmasının sonunda konuklara teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan Bayramının ülkemiz ve tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK ise ibadetlerin ve hayırların kabul edilmesi temennisinde bulunarak; “İbadetlerimizi yerine getirirken sorumluluklarımızı da unutmamalıyız. Bizim aynı zamanda anne ve babamıza, komşularımıza, öksüz, yetimlere, zorda olanlara,  mazlum milletlere karşı da sorumluluklarımız var.” dedi. Başkan AK Kars- Ardahan – Iğdır arasındaki birliğin de bir örnek teşkil ettiğini belirterek; “3 ili tek çatı altında birleştiren fazla dernek ve federasyon yok. Bu nedenle sizin birliğiniz ayrı bir önem taşıyor. Birliğinizin daim olmasını diliyor, size her türlü desteği sağlamaktan memnun olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilen AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Federasyonumuzla hem gönül beraberliklerinin hem de işbirliklerinin olduğunu ifade etti, Ankara’nın en büyük federasyonlarını bir araya getirerek Başkent Ankara Meclisini oluşturduklarını bu oluşumda Genel Başkan Erdoğan Yıldırım’ın katkılarının çok büyük olduğunu söyledi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan ve Iğdır illerinin Kars’tan ayrılmış olmalarına rağmen hem tabanda hem de Sivil Toplum Örgütlerinde birlik ve beraberliklerini üç il olarak sürdürdüklerini belirterek; “Bu da Kars, Ardahan, Iğdır’ın birlik ve beraberliğe kaynaşmaya ne kadar kıymet verdiklerinin ifadesidir.” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Erdoğan Yıldırım Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a hediyelerini takdim etti.

Halil İbrahim Sofrasındaki İftar Yemeği Federasyon Genel Sekreteri Muhammed Ocakoğlu ve Serdar Şentürk’ün şiir ve ney dinletisi ile sona erdi ardından Kalaba Kent Meydanına geçilerek Kars Ardahan Iğdır Evi açılışı yapıldı.

Kars Ardahan Iğdır Evi’nde misafirlere Âşıklar Mustafa Aydın ve Muhlis Denizer’in sazları ve sözleri eşliğinde yöresel lezzetler kaşar peyniri, çeçil peyniri ve kete ikram edildi. Daha sonra KAI Dernekler Federasyonu’nun aynı geceyi paylaştığı kardeş ülke Azerbaycan’ın Evi açıldı ve sahne programları izlendi.

kai-evi-acildi!-(1).jpgkai-evi-acildi!-(2).jpgkai-evi-acildi!-(3).jpgkai-evi-acildi!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler