‘Kalbini Engelleme, Engelleri Kaldır’

‘Kalbini Engelleme, Engelleri Kaldır’

Kars’ın Selim İlçesi’nde Kaymakamlığın öncülüğünde ‘Kalbini Engelleme, Engelleri Kaldır’ programı düzenlendi.


Program'a katılan engelli çocuklar, oyunlar sahneye koydu, koro eşliğinde şarkı ve türküler söyledi. Fidanları toprakla buluşturdu.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personeli tarafından, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimlerini sürdüren Umut Işığı Çocuklarına ve yine ilçede annesi- babası vefat eden çocuklara yönelik Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesi Konferans Salonu’nda Umut Işığı Çocukları tarafından hazırlanan programa; Kaymakam Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, daire amirleri ve Umut Işığı Çocuklarının aileleri katıldı.

Düzenlenen programda Umut Işığı Çocukları, performanslarıyla adeta “Biz Engel Tanımayız” derken, sergiledikleri oyunlar ve koro şarkılarıyla göz doldurdu. Programda, Umut Işığı Çocuklarının yaptığı el emeği süslemeler ve resimlerin yer aldığı serginin gezilmesi ve yine Umut Işığı Çocuklarınca gerçekleştirilen fidan dikimiyle devam edilirken, Selim Beykoz Belediye Parkı’nda Umut Işığı Çocuklarına, engelli vatandaşların ve anne- babası vefat etmiş çocuklara yönelik piknikte düzenlendi.

Engellilerin gönüllerince eğlenme fırsatı bulduğu programda kaymakam Erdinç Dolu, ev sahibi olarak etkinliğe katılanlarla tek tek ilgilendi. Dolu, programa katılanlara da teşekkür etti.

‘kalbini-engelleme,-engelleri-kaldir’-(1).jpg‘kalbini-engelleme,-engelleri-kaldir’-(2).jpg‘kalbini-engelleme,-engelleri-kaldir’-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler