Kaliteli kayağın merkezi Sarıkamış’ta özlenen kayak sezonu açıldı

Kaliteli kayağın merkezi Sarıkamış’ta özlenen kayak sezonu açıldı

Dünyada Alplerden sonra sadece Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kristal karla örtülen kayak merkezinde sezon açılışı yapıldı.

Tacettin DURMUŞ

Pistlerinin sarıçamlar arasında olması nedeniyle çığ riskinin olmadı Sarıkamış’ta, kayak sezonu düzenlenen törenle başladı.

Kars Valiliğinin düzenlediği açılış programında, Kars ve Sarıkamış’ta faaliyet gösteren turizm işletmecileri büyük heyecan yaşadı. Yoğun ilginin gösterildiği açılış programı kapsamında geleneksel hale gelen meşaleli kayak gösterisi nefesleri kesti. Meşaleli kayak gösterisi ilçede görev yapan kayak hocaları öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Büyük mutluluğun yaşandığı açılış töreninde müzik dinletisi ve DJ performansı gece gerçekleştirilen açılış programına renk katarken, soğuk havada misafirlere dağıtılan sıcak çorba içleri ısıttı.

Günlerdir heyecanla beklenen sezon açılışına Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, turizm ve otel işletmecileri ve kayak tutkunları katıldı.

Açılış töreninde Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz birer konuşma yaparak Sarıkamış Kayak Merkezi ve kış turizmi hakkında bilgi vererek, Kayak tutkunlarını Sarıkamış’a davet ettiler.

VALİ ÖKSÜZ, “SARIKAMIŞ, KALİTELİ KAYAĞIN MARKA ADRESİDİR”

Açılış programında konuşan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sarıkamış’ın hem ülkemizde hem de dünyada bilinen, gökyüzünün mavisi, sarıçam ormanlarının yeşili, kristal beyaz kar örtüsüyle bütünleşen, tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla dünyanın ve ülkemizin cennet köşelerinden biri, kaliteli kayağın marka adresi olduğunu söyledi.

Konuşmasında 107 yıl önce bugünlerde, Sarıkamış’ta, bu vatan için canlarını feda eden on binlerse Mehmetçiği rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Vali Öksüz, ”107 yıl önce bugünlerde onbinlerce Mehmetçik canlarını bu vatan için feda etti. Varlıkla yokluk, ölümle yaşam, var olmakla yok olmak arasında, vatan uğruna mücadele eden, gerek donarak, hastalığa yenik düşerek, gerekse göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ve kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış şehitlerimiz.  Başta onlar olmak üzere canlarını vererek Hakk’a yürüyen, bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”dedi.

Sarıkamış Kayak Merkezinin kış turizmi için başta ulaşım olmak üzere birkaç saatlik uzaklıkta olduğunu da söyleyen Vali Öksüz, “Her türlü Sanılanın aksine, ulaşımın kolay olduğu Sarıkamış Kayak Merkezi’miz; şehir merkezine ve havalimanına yakın mesafede, çığ tehlikesinin olmadığı, çeşitli zorluk derecelerine sahip kayak pistleriyle, modern telesiyej sistemleriyle, her türlü kış sporuna uygun, misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri modern konaklama tesisleriyle, kütük evleriyle, kafeleriyle profesyonel kış turizminde Türkiye’nin ve dünyanın en önemli destinasyonlarından biridir.  İstanbul, İzmir ve Ankara’dan her gün yapılan uçak seferleriyle Sarıkamış’a gelmek istediğinizde uçağınızın hareketinden yaklaşık 2 saat sonra Sarıkamış’ın büyülü atmosferinde, kristal kar eşliğinde kayak, snowboard ve kızakla kayabilirsiniz. İsterseniz Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi’yle masalsı bir yolculuk yaşayarak da Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz. Her geçen gün, her geçen yıl kendini yenileyen, gelişen, büyüyen, kalitesini ve önemini artıran Sarıkamış Kayak Merkezimiz; çeşitli branş ve kategorilerde, yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenen yarışmalarla, hem sporun amacı, ruhu yaşatılmakta, hem de bir yandan kayak severleri ağırlarken, bir yandan da yerel, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına da ev sahipliği yapmaya, kayak sever ve sporseverleri ağırlamaya devam etmektedir. Bu da elbette, Sarıkamış’ımızın tanınırlığına, bilinirliğine katkılar sağlanmaktadır. Bu manada; Kars ve Sarıkamış özellikle son yıllarda çeşitli branşlarda, ulusal ve uluslararası ölçekte yapılan yarışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası, Türkiye Kayak Şampiyonası, Türkiye Kızak Şampiyonası, Kulüplerarası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası, Türkiye’nin ilk kış yarışı olan Türkiye Ralli Şampiyonası Kış Rallisi, serhat şehrimiz Gazi Kars’ta düzenlenmiştir.

Ülkemizin mistik ve masalsı coğrafyasına sahip,  yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla, tarihi dokusuyla, özgün kültürüyle, doğal güzellikleriyle, sıcakkanlı, konuksever, sevecen insanlarıyla ve görülmeye değer daha birçok güzelliğiyle tüm kayak severleri ve misafirlerimizi Kars’ ve Sarıkamış’a davet ediyoruz. Buyurun gelin, bu yılki kış tatilinizi Sarıkamış’ta yapın. Kars’ın büyülü havasını teneffüs edin. İnanın pişman olmayacaksınız. 2021-2022 kayak sezonumuzun vatandaşlarımıza, kayak severlere, turizmcilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler