KAMER’den Geçmişten Geleceğe Keçe

KAMER’den Geçmişten Geleceğe Keçe

KAMER'den Geçmişten Geleceğe Keçe - Kars kadın Merkezi (KAMER) tarafından yapılan “Geçmişten Geleceğe Keçe Projesi”nin tanıtım toplantısı bir otelin salonunda gerçekleştirildi

KAMER Vakfı olarak kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda güçlendirmeye yönelik hazırlanan bu projenin tanıtım toplantısında; proje kapsamında çalışmalarına başlayan 20 kadının hazırladıkları keçe sanatı ile meydana getirilen eserler sergilendi.
 
“Geçmişten Geleceğe Keçe” projesinin tanıtım toplantısına, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sinar, Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BMOP) Saha Yöneticisi İhsan Karayazı, KAMER Vakfı Kars Yetkilisi Berna Karaca, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının. İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi (KAGİ-KADER) Kars Yetkilisi Serap Çağatay ve Mesleki Eğitim Merkezinden Cengiz Aybirdi’nin yanı sıra projede emek veren 20 kadın katıldı.
 
KAMER Vakfı adına konuşma yapan Berna Karaca, KAMER Vakfı olarak kaybolup giden keçe sanatını tekrar hatırlatmak, Kars Turizmine katkı sağlayabilmek ve bu projede yer alan kadınların kendi ekonomilerine, sosyal ve siyasal anlamda güçlenmelerine yardımcı olabilmek adına başlatılan bir proje olduğuna dikkat çekti.
 
Karaca, “Kabul gören projemizin uygulama aşamasındaki yerel ortağı KAGİ-KADER olmuştur. Projemiz 20 kadının katılımı ile başarıyla sürdürülmektedir. KARS KAMER temsilciliğinin danışma merkezinde atölye oluşturulmuştur. Hem keçe eğitimi ve üretimi safhasına geçilmiş hem de atölyede bulunan 20 kadın katılımcının insani hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık gurup çalışmalarına katılımları sağlanmıştır. Kadınların keçe sanatını geliştirmeleri için Şanlıurfa ilinden gelen keçe eğitmeni nezaretinde 10 günlük eğitim süresinden geçen kadınlar önümüzdeki haftalarda tasarım eğitimleri alarak üretime geçecekler. Ürettiklerini satarak hem ekonomik olarak güçlenecekler hem Kars turizmine katkı sağlayacaklar. Böylelikle kadın istihdamı konusunda bir model oluşacaktır. Proje kapsamında kadınlara istihdam yaratmak amacıyla Türkiye Kalkınma Vakfı tarafından Kendi İşini Kur (KİK) eğitimleri yapılacak ve bu eğitimlerden sonra kadınların kendi işlerini kurmaları için güçlenmeleri sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.
(UA-BA-S) KARS (KHA) – UĞUR AYDIN

Önceki ve Sonraki Haberler