Kan Seferberliği Devam Ediyor!

Kan Seferberliği Devam Ediyor!

22 Aralık'ta Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Erzurum Kan Hizmetleri bölümünün başlattığı kan bağışlama seferberliği Fen Edebiyat Fakültesi'nde devam ediyor.

Kan Seferberliği Devam Ediyor!

22 Aralık’ta Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Erzurum Kan Hizmetleri bölümünün başlattığı kan bağışlama seferberliği Fen Edebiyat Fakültesi’nde devam ediyor.

Kan bağışı sorumlusu Dr. Emrah Delioğlu, Kızılay’da gönüllü olarak çalıştığını ve bu tür faaliyetlerin ülke genelindeki kan ihtiyacının % 90’ını karşıladığını fakat yetmediğini söyledi. Dr. Emrah Delioğlu, Kafkas Üniversitesi bünyesinde ve Kars merkezde yapılan kan bağışının her geçen gün daha da arttığını belirtti. Kafkas Üniversitesinin Atatürk Üniversitesi göre daha çok rağbet gösterdiğini de dile getiren Delioğlu, insanların kanlarının çok bulunması o kişinin kan vermeyeceği anlamına gelmeyeceğini, aksine en çok bulunan kana daha çok ihtiyaç olduğunu kaydetti. Dr. Delioğlu, halk içinde söylenen ‘Kızılay kanı para karşılığında satıyor’ söylentilerine de açıklık getirerek, Kızılay’ın hiç bir kanı para karşılığında satılmadığını, kan ihtiyacı olanlara hiç bir ücret talep etmeden verdiklerini ve kanın para karşılığında satılmayacak kadar değerli ve her yetişkin bireyin sorumluluk olarak düzenli bir şekilde kan vermesi gerektiğini vurguladı.  Dr. Delioğlu, bu faaliyetlerin Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli olmak üzere askeriye, halk ve okul bünyelerinde devam edeceğini da ifade etti.

Kızılay Kan Bağışlayıcısı Kazanım Uzmanı Yuşa Karataşlıoğlu da bugün Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde olunacağını ve tüm fakülte ve yüksekokulları gezeceğini söyledi. “Ne zamana kadar Kafkas Üniversitesinde bu faaliyet devam edecek?” sorusu üzerine de öğrencilerin rağbetlerine bağlı olduğunu ve iki haftayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kan bağışında bulunan Ebubekir Tanrıkulu, herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini çünkü kan veren insanın sağlıklı olabileceğini, bağışladığı kanın başka bir insanın hayatını kurtaracağının unutulmamasını istedi ve herkesi kan bağışına davet etti. Tanrıkulu, sağlık personelinden hiç bir sıķıntı olmadığını, gayet hijyen bir ortamda kan bağışı yapıldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca iğne fobisi olanların empati yapmasının gerektiğini belirten Tanrıkulu, kana ihtiyacı olan kişinin zor durumda kalmasıyla kendi iğne fobisini karşılaştırmasını söyledi ve kan bağışının daha sık yapılmasını dile getirdi.

Kan bağışı organizasyonunda bir çok üniversite öğrencisi de gönüllü çalıştılar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler