Kanser ameliyatları KAÜ’de yapılmaya başladı

Kanser ameliyatları KAÜ’de yapılmaya başladı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde kanser ameliyatları yapılmaya başladı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Karslıların “Erzurum yollarında ölüyoruz” sözü tarihe karışıyor. Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde Pankreas Kanseri ameliyatı yaparak bir ilki gerçekleştirdi.

Pankreas Kanseri nedeniyle Whipple ameliyatını yapan doktorlardan Prof. Dr. Doğan Gönüllü, “Şuan hastamızın ameliyat sonrası 10’ncu gününde ve taburcu edeceğiz. Hastamızın esas tanısı Pankreas Tümörüdür. Pankreasta yaklaşık 4,5 santimetre büyüklüğünde bir tümörü vardı. Hastamız başka bir merkezden bize sevkli geldi ve yaklaşık 8-9 saatlik bir ameliyat sonrası pankreasın, midenin ve ince bağırsağın bir kısmını çıkartarak 3 yeni bağlantı yaparak yani safra yolları ince bağırsağa ve pankreası bağlayarak bu tümörün cerrahi tedavisini bitirdik. Bundan sonraki işlem 1-1,5 ay sonra Onkolojiye sevk edeceğiz. Çünkü Onkoloji tedavisi alması gerekiyor ki hastamız tam şifa görsün.” dedi.

Hastanın hiçbir sıkıntısı olmadığını da ifade eden Gönüllü, “Bu cerrahi servisimizin en büyük ameliyatlarından biridir. Yani biz cerrahların en büyük ameliyatı en uzun süren ve en çok komplikasyon çıkan ameliyatlarımızdan biriydi. Şükürler olsun hiçbir komplikasyon olmadı ve hastamızı taburcu edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Bu ameliyatların büyük ameliyat olduğunu kaydeden Doç. Dr. Tülay Diken Allahverdi ise, “Bizler ekip ruhu ile Doğan hocamızın başkanlığında bu ameliyatları beraber gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın dış merkeze gitmesini istemiyoruz. O yüzden tüm kanser ameliyatları genel cerrahi açısından Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılıyor ve yapılan bu ameliyatların yapıldığını da Kars halkının bilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Baykuş, “Biliyorsunuz, Kafkas Üniversitesi Hastanesi yaklaşık 7-8 yıldan beri aktif olarak hizmete vermeye başladı. Her geçen gün değerli hocalarımızın katılımı ve yeni bölümlerin açılmasıyla daha önce yapılamayan, verilemeyen hizmetler verilmeye başlandı. Bunlardan bir tanesi de değerli Doğan hocamızdır. Geldiğinden beri hastanemize ve genel cerrahi bölümümüze katkısı büyük oldu. Hastanemizde yapılamayan birçok ameliyat yapılmaya başlandı. Artık hasta sevklerinin önünü büyük oranda geçildi, genel cerrahi bölümünde neredeyse hiç yok. Bu yapılan ameliyatlardan dolayı hocalarımızı tebrik ediyorum, ilerleyen dönemlerde yeni hocalarımızın gelmesiyle de diğer bölümleri ve yapılamayan diğer hizmetleri de yapmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Hastaneye gelirken ölümcül durumda olduğunu ifade eden 69 yaşındaki İbrahim Çil, “Ameliyat masasına çıktığımda tekrar masadan kalkamayacağımı düşünüyordum. Ama önce Allah sonra doktorlarımızın sayesinde yapılan ameliyat sonucunda tekrar hayata ve sağlığıma döndüm. Doktorlarımıza ve Türkiye Cumhuriyetine çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

kanser-ameliyatlari-kau’de-yapilmaya-basladi-(1).jpgkanser-ameliyatlari-kau’de-yapilmaya-basladi-(2).jpgkanser-ameliyatlari-kau’de-yapilmaya-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler