Kar Durdu Ardahan Buz Tuttu

Kar Durdu Ardahan Buz Tuttu

Kar yağışının durmasıyla birlikte Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan’da, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 36 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar buz pistine döndü. Nehir, baraj, göl, çeşme ve dereler buz tutarken çatılarda sarkıtlar oluştu, ağaçlar ise buz tuttu. Kuru ayazın yaşandığı ilde termometreler gece eksi 25 dereceyi gösterdi. iş yerlerinin camları buzla kaplanırken, hayat durma noktasına geldi.

Kotanlı barajının soğuklar nedeniyle donduğunu söyleyen Uğraş Karataş, "Her ne kadar üşüsek de bu güzel manzaraya değiyor" dedi.

BUZ SARKITLARI TEMİZLENİYOR

İtfaiye ekipleri çatılarda oluşan ve tehlike arz eden buz sarkıtlarını temizlemek için yoğun mesai harcıyor. İtfaiye Şefi Serkan Kamacı, "İki gündür etkili olan kar yağışının ardından yoğun bir şekilde ayazdan dolayı oluşan buz sarkıtları temizlemeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz halkın güvenliği ve rahat bir şekilde hareket etmeleri için buz sarkıtları ile mücadelemiz devam ediyor. Haftada 3 gün sadece buz sarkıtlarını temizlemek için çalışıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler