Kar, Onlara Yaramadı!

Kar, Onlara Yaramadı!

Erzurum’un Şenkaya ilçesinden ekmek parası kazanmak için Kars'a gelerek sırtlarındaki 20 kg ağırlığındaki ağaç biçme motoru ve malzemeleriyle yaklaşık 40 Kg ağırlık ile sokak sokak dolaşıyorlar.

50 yaşında 6 çocuk babası Ali Tören ve 4 çocuk babası 42 yaşındaki Hasan Tural, ekmek davası için çıktıkları yolda Kars’ta yağan kar ile birlikte mağdur oldular.

50 yaşında 6 çocuk babası Ali Tören kar ile birlikte sezonun kapandığını ve para kazanamadıklarını söyledi. Tören, “Arkadaşımla birlikte Kars’a geldik. Motorlu testere sırtımızda ekmek parası kazanmak için, çocuklarımızı okutmak için yakın illere gidiyoruz. Yaz mevsiminde de köyümüzde çiftçilikle uğraşıyoruz ama bu da bize yetmiyor. Mahalleleri dolaşıyoruz bazen iş çıkabiliyor, bazen hiç iş yapamadan otele gidiyoruz ve kazandığımızı harcamalarımıza ancak yetiriyoruz. Günlük 50 ila 100 TL kazanıyoruz, bazen cebimizden yiyoruz. Ailemize para gönderebildiğimiz kadar gönderebiliyoruz. Şuan kar yağması nedeniyle hiç iş yapamadık, yaz mevsiminde daha çok iş çıkıyor ama kış geldi ve sezon kapandı diyebiliriz.” dedi.

 “Ekmek davası, mahallelerde dolaşarak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. İhtiyaç meselesi” diyen 4 çocuk babası Hasan Tural ise 4 çocuğunun okuduğunu bu nedenle zor şartlarda da olsa çalışmak zorunda olduğunu belirtti. Tural, “Yaptığımız iş oldukça zor. zor olsa da yapmak zorundayız. Bazen hiç iş bulamıyoruz, buna rağmen sırtımızda kilolarca ağırlıkla mahalle mahalle dolanıyoruz. 3 gündür Kars’tayız hiç iş yapamadık, bugün de kar yağdı bundan sonra da para kazanamayacağız ve burada daha fazla zarar etmeden evimize döneceğiz. Zaten kaç gündür eve hiç para gönderemedim.” şeklinde konuştu.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

kha

Önceki ve Sonraki Haberler