Kar yağdı, köylerde kış telaşı yaşanıyor

Kar yağdı, köylerde kış telaşı yaşanıyor

Kars'ın Arpaçay ilçesinin yüksek kesimlerine yağan kar, köylerde kış telaşını hızlandırdı.

Kar yağdı, köylerde kış telaşı yaşanıyor

Kars’ın Arpaçay ilçesinin yüksek kesimlerine yağan kar, köylerde kış telaşını hızlandırdı. Köylü şimdi önündeki 6 ay sürecek ağır kış koşullarının hesabını yapıyor.

Arpaçay’ın Ardahan istikametindeki yüksek kesimlerinde bulunan köylere kar yağdı. Kardeştepe, Dağköy ve Akmazdam köyleri kar altında kaldı. Köylüler bir yandan kar tamamen bastırmadan arazideki hayvanlarını ahırlarına almakla diğer yandan da bu hayvanlara ot taşımakla meşgul olmaya başladı.

Beyaza bürünen arazide hayvan otlatan Seyfettin Ocak (66), kışa alıştıklarını ve bir çoğu tarafından zor olarak adlandırılan kış ve soğuk havada ömürlerini geçirdiklerini söyledi. “İnsan çalışınca ısınıyor” diyen Dağköylü Ocak Dede, 5 aileye ait hayvanları otlattığını ve bundan da keyif aldığını belirtti.

Kardeştepe Muhtarı Haluk Vural da, artım hayvanları yavaş yavaş ahıra aldıklarını ve bundan böyle 6 ay boyunca köylerinde bu hayvanlara bakarak vakit geçireceklerini ifade etti. Köylerinin yüksek kesimde olduğu için ağır kış koşullarına maruz kaldığını da kaydeden Vural, köylülerin de işten arta kalan zamanlarını, kahvehane ve bakkallarda sohbet ederek geçirdiklerini vurguladı. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler