Karaçanta, personeliyle iftarda buluştu

Karaçanta, personeliyle iftarda buluştu

Başkan Karaçanta, iftara katılan tüm çalışanların masalarına gidip selamlaştı.

Karaçanta, personeliyle iftarda buluştu

Kars Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeği, önceki akşam Öğretmenevinde  gerçekleşti. Başkan Murtaza Karaçanta’nın ev sahipliğindeki iftar yemeğine Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan personeller katıldı. Başkan Karaçanta, iftara katılan tüm çalışanların masalarına gidip selamlaştı. Kars Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferit yenice de iftar duası yaptırdı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Değerli Mesai Arkadaşlarım” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Milletçe yeni bir ramazanı aşkla,sevinçle,heyecanla idrak ediyoruz.Ramazan ayı her bir müslümanın derin bir iştirak ile kendisi  yüzleştiği iş dünyasının tazelediği her yıl müminleri değiştirmek dönüştürmek üzere gelen rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayı her yıl ötelerden gelen kutlu bir misafire benzer. Ramazan bize her sene kur an-ı kerimi yeniden getirir. Ramazan başta vatan sathı olmak üzere bütün yeryüzünü bir mabede dönüştürür. Ziyafet,kardeşlik,dayanışma ramazanın bize getirdiği yüce hasretlerdendir.Her yıl kötü alışkanlıklara son vermek için önümüze gelen ilahi bir fırsattır.Bu yıl ramazan ayın da Türk-İslam alemi kan ağlıyor.Oruç tutuyoruz,dua ediyoruz,selamet diliyoruz.darda ve yolda kalmışlar ilahi himmet bekliyor.Şu mübarek günde acıdan ve onca ızdıraptan dolayı yüreğimiz parçalanıyor.İçimiz yanıyor.İsrail-Gazzeyi kurşuna diziyor mazlumların canını alıyor.Sanki insanlık vicdanı kurumuş insanı değerleri yok olmuş hak ve özgürlük diyenler sanki yer yarılmışta içine gömülmüş  İsrail’in Gazze saldırısı dünyanın gözü önünde devam ediyor. Gazze suskun, Gazze üzgün, Gazze yılgın petrol şeyhleri, sus pus emirler sultanlar prensler çölde safariyle meşgul İslam âlemi haksızlığa direnmiyor, zalime itiraz etmiyor. Yıllarca ALLAH VE RESULÜNÜ istismar eden küçük bir azınlık büyük saadetler içinde yüzerek mazlumlara sırt dönüyor.

Hocalar Hacılar Seyitler nerdesiniz ne zaman ortaya çıkacaksınız. Sesinizi daha hangi halde duyuracaksınız. Gazze’ye kara hareketi yapan canları alan bedenleri tanımaz hale getiren İsrail zulmünü lanetliyorum. Filistinli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. TÜRK-İSLAM âlemine hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. epinizi ALLAH’a emanet ediyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler