Karaçanta, Bayram Ziyaretlerine Başladı

Karaçanta, Bayram Ziyaretlerine Başladı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Kars’ta bulunan engelli okullarını ve yaşam merkezlerini ziyaret ediyor. Coşkuyla karşılanan Karaçanta çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Engelli eğitimcilerinin hakkının ödenemeyeceği ifade eden Başkan Karaçanta, “Çünkü bir normal öğrenci ile bu çocuklarımız çok farklılar. Unutmamamız gereken bir gerçek var ki her birimiz birer engelli adayıyız. Dolayısıyla engellilerimizi böyle özel günlerde değil her gün hatırlamamız lazım” diye konuştu.

ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

Engellilerin yaşamlarında farkındalık oluşturmak ve onların topluma entegre olmalarını sağlamanın toplumsal birliktelik ve dayanışmadan geçtiğini söyleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, zihinlerdeki engellerin kalkması her sorunu aşacaktır. Öncelikli olarak klişeleşmiş ön yargılarımızdan vazgeçmeliyiz. Özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimiz için insanlık görevidir" dedi.

Başkan Karaçanta ve beraberindekiler sırasıyla, okulları ziyaret ederek engelli öğrenciler ve öğretmenleriyle birlikte oldu. Başkan Karaçanta ve beraberindekiler engellilere yanlarında getirdikleri hediyeleri verdiler. Engelli öğrenciler Murtaza Karaçanta ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

karacanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(1).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(2).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(3).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(4).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(5).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(6).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(7).jpgkaracanta,-bayram-ziyaretlerine-basladi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler