Karaçanta: Kolları sıvadık

Karaçanta: Kolları sıvadık

Karaçanta, şantiyenin eksiklerinin giderilip gerekli olan malzemelerin de desteği ile faaliyete sokulması ve aktif hale getirilmesi için kolları sıvadıklarını açıkladı.

Karaçanta: Kolları sıvadık

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2011 yılında faaliyete sokulan Asfalt Şantiyesinde incelemelerde bulundu. 

Kars Belediyesi’nin Paşaçayır Mahallesi’nde 2011 yılında açtığı Asfalt tesisi, İl merkezi ve ilçelere de hizmet vermek amacıyla faaliyete geçirildi. 25 Mayıs 2011’deki açılış törenine, dönemin Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kurum amirleri ve çok sayıda belediye çalışanı katılmıştı.

Yapılan konuşmalarda Kars merkez ve ilçeler dahil gerekirse komşu illere de hizmet verecek kapasitede olduğu belirtilmişti. Tesiste kullanılacak olan makinelerin 1 Milyon 50 Bin TL’ye mal olduğu, makinenin 120 ton saat kapasiteli, otomatik kontrollü asfalt plenti özellikli ve 10 bin metre kare alan üzerinde kurulu olduğu ifade edilmişti. Ayrıca kurulan tesiste günlük bin 440 ton, ayda ise 43 bin 200 ton asfalt üretilerek il merkezi ve ilçelerin asfalt sorununun çözüleceği vurgulanmıştı.

Mevcut Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da aylardır faal olmayan asfalt şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiyenin eksiklerinin giderilip gerekli olan malzemelerin de desteği ile faaliyete sokulması ve aktif hale getirilmesi için kolları sıvadıklarını açıkladı. Başkan Karaçanta, tüm eksiklerin giderilmesinin ardından önümüzdeki yıl faaliyette olmasını hedefledikleri asfalt şantiyesinin kentteki arızalı yolların hizmetinde kullanılacağını belirtti. Amaçlarının hizmet için sokulmuş bu tür işletmelerin halkın hizmetinde kullanılmasını sağlamak olduğunu da vurgulayan Karaçanta, tüm imkanların değerlendirileceğinden kimsenin kuşkusunun olmamasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler