Karaçanta’nın, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş Yılı Mesajı

Karaçanta’nın, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş Yılı Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanrta, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 90. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayındı.

Karaçanta’nın, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş Yılı Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanrta, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 90. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayındı.

Karaçanta’nın mesajı şöyle:

“Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Türkiye, İran, Ermenistan arasında denize kıyısı olmayan Azerbaycan’a bağlı özerk bir Cumhuriyet’tir. Azerbaycan ile ülkemizin tek sınır kapısıdır.  Türkiye tarafında Dilucu Nahçıvan tarafında Sederek Gümrük Kapıları yer almaktadır.  Yüzölçümü Azerbaycan’ın %6,3 ünü oluşturmaktadır.

Nahçıvan tarih boyunca yetiştirdiği Devlet ve ilim adamları, sanatçıları, şair ve

Edebiyatçıları ile ön plana çıkmıştır. Bunların arasında ilk akla gelenler Haydar Aliyev, Ebulfez Elçibey’dir.

Nahçıvan zaman zaman Sovyet zaman zamanda Ermeni saldırılarına uğramıştır. Nahçıvan Türkiye’nin Türk Dünyasına Turan’a açılan kapısıdır. Bundan dolayı her zaman emperyalist güçlerin öncü hedefi olmuştur. Nahçıvan’ın toprak bütünlüğünün korunması statüsünün Kars Anlaşması ile kazanması tarihi bir gerçektir.

Büyük Atatürk Nahçıvan Türkiye ile Türk Devletleri arasında irtibatı sağlayan bir

köprüdür. Yani Türk’ün kapısıdır demiştir.

Başta Azerbaycan olmak üzere Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 90.Yılını kutlar kardeş ülkeye Turan’a açılan kapıdan selam ve saygılarımızı sunarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler