Karadaşlı, Türkiye üçüncüsü oldu

Karadaşlı, Türkiye üçüncüsü oldu

Dünya şampiyonluğuna aday vücut geliştirme sporcumuz Muhammed Yusuf Can Karadaşlı, 4-8 Eylül 2019 tarihinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Seçmelerinde, Gençler 1.74 atletik fizik 75 kg kapalı sıklette Türkiye üçüncüsü oldu

Tacettin DURMUŞ

Antalya’da düzenlenen ve tüm sıkletlerde 400’ün üzerinde yarışmacının katıldığı kendi dalında 35 sporcunun katıldığı yarışmalarda 2. olan Karadaşlı, önümüzdeki yıl yurtdışında düzenlenecek olan PROCARD yarışmalarına katılarak bir kez daha Kars’ı temsil edecek.

Muhammed Yusuf Can Karadaşlı, Kars’ta en kısa zamanda PROFF FİT CLUP adı adlında bir kulüp kurarak Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek olan yarışmalara da katılacak sporcular yetiştireceğini söyledi.

Sponsor desteyi alamadığına da dikkat çeken Karadaşlı gazetemize yaptığı açıklamada: “Bu müsabakalarda sponsorluğumu üstlenerek bana hem maddi hem de manevi olarak desteklerde bulunan kıymetli iş adamı Metin Can Kanbay’a da spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kars’ı temsilen katıldığım bu yarışmada şehrimizi çok daha iyi temsil etmenim mutluluğunu yaşıyorum. Bu hazırlık sürecimde beni yalnız bırakmayan başta Can Kanbay olmak üzere sevenlerime, sporcularıma ve Kars halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Kars’ta bu işi profesyonelce yapıp, yaptırdığımızın delili olan katıldığımız vücut geliştirme yarışmalarında aldığımız dereceler ile ispatlanmış olduk. Şimdi bir kulüp kurarak Mart-Nisan ayı yarışmalarına salonumuz Proff Fit Culup’dan başka sporcular çıkarma hedefindeyiz. Ben ayrıca 2020de yurtdışında düzenlenecek olan PROCARD yarışmalarına katılacağım. Bir sene gibi bir hazırlık sürecine çok yakın zamanda çalışmalara başlayacağım.”dedi.

Öte yandan kendi imkanlarıyla geçtiğimiz yıl 12-16 Eylül tarihlerinde İstanbul Pendik’de düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası seçmelerine katılarak, Kars’ı başarıyla temsil ederek yarı finale kadar yükselen Karadaşlı, kendisine sponsor desteği bulamamıştı. Karadaşlı bu yarışmada da sadece işadamı Metin Can Kanbay’dan sponsor desteği gördü.

karadasli,-turkiye-ucuncusu-oldu-(3).jpgkaradasli,-turkiye-ucuncusu-oldu-(4).jpgkaradasli,-turkiye-ucuncusu-oldu-(1).jpgkaradasli,-turkiye-ucuncusu-oldu-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler