Karaduman’ın Kahramanlığı Anlatıldı!

Karaduman’ın Kahramanlığı Anlatıldı!

Polis Dergisi, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı Kars’ta destan yazan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’a 88’inci sayısında büyük yer verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 22 yıldır yayınlanan Polis Dergisi, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın 15 Temmuz gecesi Fethullah Gülen terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlığı ve direnişi yazdı.

 “Teslim Olunmayacak, Gerekirse Çatışılacak” başlığıyla Karaduman’ın kahramanlığına yer veren Polis Dergisi, “15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan hainlere karşı Kars İl Emniyet Müdürlüğü destan yazdı.” dedi. Polis Dergisinde yayınlanan haber ise şöyle:

Polis Dergisinde yayınlanan haber ise şöyle:

“Tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları ile Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nün kapısına dayanarak Emniyet Müdürü Sayın Faruk Karaduman’ı gözaltına almak istediğini söyleyen hainler geldikleri gibi geri dönemediler. Polis ve Halkın birlikte karşı duruşu ile hezimete uğradılar. Kahraman Teşkilatımızın üyeleri, görev yerlerinden bir an olsun ayrılmadılar. Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, kendisini gözaltına almaya gelen askerlerin önüne geçip, eline aldığı megafonla, “Hep beraber bu vatanı bu milleti koruyacağız. Buna yetkiniz yok. Buna müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Cuntacı hainler çok sayıda tank ve zırhlı personel taşıyıcıyla Emniyet Müdürlüğü binasını kuşattılar. Askeri araçların müdürlük binasının önüne gelişi sırasında görevli polisler canlarını ortaya koydu ve Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nü teslim etmedi.

Kars İl Emniyet Müdürü Karaduman, telsizle tüm ekiplere, “Kesinlikle teslim olunmayacak, gerekirse çatışılacak” şeklinde anons yapıp çelik yelek giyerek binanın önüne indi. Burada kendisini almaya gelen askeri personele yönelik, “Araçlardan anons ettiriyorum sokağa çıkma yasağı yok. Böyle bir şey yok. Hep beraber bu vatanı bu milleti koruyacağız. Buna yetkiniz yok. Buraya birkaç kişinin gelip devleti sokağa dökmesinden başka bir şey değil. Buna da müsaade etmeyeceğiz. O yüzden hepinizden sağduyulu vakur ve onurlu bir duruş istiyorum. Başka bir şey de demiyorum.” dedi.

“KARŞI KARŞIYA GELMEYELİM”

Bu sırada yüzlerce Karslı Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis, “Karşı karşıya gelmeyelim. Emniyet Müdürümüzü almaya teşebbüs eden olursa emniyet birimleri olarak sonuna kadar direneceğiz. Bizler kardeşiz birbirimizle karşı karşıya gelmemek için elimizden geleni göstermeliyiz. Kardeşçe herkes görev alanına dönerse daha iyi olur.” yanıtını verdi.

Bu sırada tartışmayı izleyen kalabalıktakiler, “Komutan benim Genelkurmay Başkanım şu anda esir alınmış. Siz kime hizmet ediyorsunuz? Bize söylemek zorundasınız” diye tepki gösterdi.

Tanklar hareket edince toplanan halk ve polisler bu kez askerlerin üzerine yürüyerek onları durdurdu.”

karaduman’in-kahramanligi-anlatildi!-(2).jpgkaraduman’in-kahramanligi-anlatildi!-(1).jpgkaraduman’in-kahramanligi-anlatildi!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler