Karahan Tüneli Açılıyor!

Karahan Tüneli Açılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 214 milyon TL tutarında maliyeti olan Karahan Tüneli’nde 24 Haziran günü araç geçişlerinin başlatılacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, Karahan Tüneli için resmi açılışın Başbakan Binali Yıldırım’ın Malatya’ya geleceği tarihte düzenleneceğini, ancak araç geçişinin 24 Haziran Cuma günü yapılacağını, bunun için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Malatya’da olacağını kaydetti.

Çalık, “Bakanlarımız ile birlikte Karahan Tüneli’nde araç geçişini başlatacağız. Ancak resmi açılış töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın Malatya’ya yapacakları ziyarette gerçekleştirilecektir. Başbakan Binaili Yıldırım, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında yaşanacak olan trafik akışında vatandaşların daha rahat ulaşımı için tünelde araç geçişine izin verilmesi talimatı üzerine açılış töreni beklenilmeden araç geçişleri yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“20 DAKİKALIK GÜZERGAH 3-5 DAKİKAYA İNDİ”

Çalık, Karahan Tüneli’nin çit tüplü ve tünellerin bin 600 metre uzunluğunda, tünel bağlantı yollarının da 7 bin 57 metre olduğunu kaydetti. Çalık, “Tünelin hizmete girmesiyle yüksek rakımlı sarp ve uçurumlarıyla tanınan, buzlanmaya maruz kaldığından özellikle ağır tonajlı nakliye araçlarınca çok büyük zorluklarla aşılan, yoğun kar mücadelesi yapılan açık tutulması için yoğun uğraş ve masraf gerektiren Karahan Geçidi tarihe karışacak. Yol kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunulacaktır. Tünel ile yol bin 200 metre kısalacak, mevcut haliyle yaklaşık 15-20 dakikada geçilen bu kesimde seyahat süresi 3-5 dakikaya inecektir. Böylece zaman ve yakıttan tasarruf edilerek milli ekonomiye katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Çalık, Karahan Tüneli’nin toplam maliyetinin 214 milyon TL tutarında olduğunu belirterek, bunun 157 milyon 309 bin TL’sinin tünel yapım maliyetini, yaklaşık 30 milyon TL’sinin bağlantı yolu maliyetini, 13 milyon TL’sinin bağlantı yolu üst yapı maliyetini ve 13 milyon 665 bin TL’nin de tünel ikincil işler maliyetini oluşturduğunu kaydetti.

24 Haziran Cuma günü bakanlar Arslan, Yılmaz, Tüfenkci ve Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ın birlikte Karahan Tüneli’nde geçiş yaparak araç trafiğini başlatacağı kaydedildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a Malatya’nın ulaşım yatırımları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ise eğitim yatırımları hakkında sorun ve taleplerin iletileceği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler