Karakurt-Kağızman Yolunda Son Durum Ne ?

Karakurt-Kağızman Yolunda Son Durum Ne ?

PKK’nın 10 günde 2 kez kestiği Karakurt-Kağızman karayolu, 2 Ağustos 2015 tarihinden bu yana ulaşıma kapalı.

Iğdır istikametine giden sürücüler Karakurt-Kars karayolu Kağızman-Paslı istikameti ile Kars-Digor istikametini kullanmak zorunda kalıyor.

Karakurt ile Kağızman arasındaki Karakurt vadisinde teröristler 21 Temmuz ve 31 Temmuz geceleri iki eylem yaptı. Aras Nehri kenarından devam eden 64 kilometrelik Karakurt- Kağızman arasındaki vadiye dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı durdurdu. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, ikinci eylemde de aynı yöntemlerle yolu kesti. Teröristlerin 31 Temmuz’da köprünün üzerine aldıkları kamyonun altına yerleştirdikleri patlayıcılarla büyük bir hasarın oluşmasına neden olmuştu. Bunun üzerine de yol, 2 Ağustos 2015 tarihi itibariyle ulaşıma kapatıldı. Karakurt-Kağızman yolu o günden bu güne kullanılamazken yollara barikatlar kuruldu ve uyarıcı levhalar yerleştirildi. Erzurum istikametinden gelerek Kars-Iğdır ve Ardahan istikametine yük taşıyan TIR ve kamyonlar yolun kapatılmasıyla birlikte Karakurt-Kars karayolu Kağızman-Paslı istikameti ile Kars-Digor istikametini kullanmak zorunda kaldı.

Yolun ne zaman trafiğe açılacağı yönünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Valisi Günay Özdemir, “Karakurt-Kağızman yolunun kapalı olmasının sebebi; oradaki köprüyü uçurdular. Ve vatandaşa hizmet olarak giden varsa maalesef bu terör örgütü vatandaşa giden hizmetin düşmanı olduğu için vatandaşa hizmet anlamındaki bütün faaliyetlerimizi engellemeye çalışıyor. Karakurt-Kağızman yolundaki çalışmalarımız bitmek üzere. En kısa zamanda orayı da faaliyete geçireceğiz.” dedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler