Karateci değil buz kırıcı!

Karateci değil buz kırıcı!

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Burcalı köyünde metrelerce uzunluktaki buz sarkıtlarını elleriyle kıran gençler karatecileri aratmadı.

Karateci değil buz kırıcı!

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Burcalı köyünde metrelerce uzunluktaki buz sarkıtlarını elleriyle kıran gençler karatecileri aratmadı.

Kar, Arpaçay’ın yüksek kesimlerindeki köylerde yaklaşık yarım metreyi buldu. Sis ve tipinin de etkili olduğu bölgede bir çok ev adeta kar altında kaldı. İlçeye 12 kilometre mesafede bulunan 16 haneli 70 nüfuslu köyde kara kış altındaki yaşam da adeta beyaz çileye dönüyor. Tipinin de etkisiyle karla kaplanan evlerin duvarları adeta görünmez olurken, metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları ise kışın şiddetini gözler önüne sermeye yetiyor bile. Sürekli oluşan buz sarkıtlarını kırmaya alışık köylüler ise her eve gidişlerinde yeniden oluşan sarkıtları kırmakla meşgul oluyorlar.

Nevzat Kaya da kırmaya alışık olduğu buzları elleriyle kırarak adeta karatecileri andırdı. Kalın buz sarkıtlarını bir bir kıran Kaya bu işlemi sık sık yaptıklarını söyledi.

Buz sarkıtları ve tipinin oluşturduğu kar yığınlarının arasındaki köyde tüm bu olumsuzlukların yanında renkli görüntülerde yaşanıyor. Gençler işlerinden arta kalan zamanlarında köy meydanında gezip türkü söylüyor, evlerini ve ahırlarını bekleyen köpekleriyle oyunlar oynuyor ve at binerek gezintiye çıkıyorlar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler