'Karaurgan Karakucak Güreşleri'

'Karaurgan Karakucak Güreşleri'

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Karaurgan Karakucak Güreşleri' renkli görüntülere sahne oldu.

Karaurgan köyünde bu yıl 100. Düzenlenen Karaurgan Karakucak Güreşleri'nde, Kars, Ankara, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve Erzurum'dan gelen 115 güreşçi kıyasıya mücadele etti. Kıran kırana geçen güreşlerde, başpehlivanlığı Kenan Gör kazandı. Güreş müsabakalarına erkeklerin yanı sıra bayanlarda ilgi gösterdi.

Kars Valisi Günay Özdemir, güreş alanındaki sporcuların tek tek ellerini sıkarak başarılar diledi. Vali Günay Özdemir, Karaurgan köyünde ata sporu güreş müsabakalarının 100 yıldır devam ettirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Özdemir, “Güreşimizi gençliğimize sevdiren ve bu geleneği 100 yıldır devam etmesini sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada bu organizasyonu düzenleyen başta muhtarımızı, sporcularımızı, güreşi seyretmeye gelen bütün halkımızda kutluyorum. Çünkü böyle geleneksel ata sporunu devam ettiren tek köyümüz Karaurgandır. Onun için önemsediğimiz bir köy ve önemsediğimiz bir spor. Gençlerimiz çok heyecanlı çok istekliler ve gelecek yıllarda da bu güreş sayesinde bölgemizden Türkiye ve dünya şampiyonu sporcuları çıkacağını ümit ediyorum” dedi.

Köy Muhtarı Recep Karadağ ise, 100 yıldır karakucak güreşlerini devam ettirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Karadağ, “İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı güreş müsabakaları düzenleyeceğiz. Bizlere her zaman destek veren Valimize, Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milletvekillerimize ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Meydan ağalığını açık artırmayla iş adamı Murat Sağlam, 70 bin liraya satın aldı. Sağlam, pehlivanlar piri Hazreti Ali ve Hazreti Hamza ekolünü devam ettiren güreşçileri tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.
Başpehlivan Kenan Gör, Erzurum Büyükşehir Belediyesi sporcusu olduğunu, yıllardır Karaurgan güreşlerine katıldığını anımsatarak, bu senede 100. yılda başpehlivanlığı kazanmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
Müsabakalarda, kilolarında birincilik kazanan diğer sporcular ise (30-35)Serdar Sucu,(36-40)Onur İspir, (41-45),Enes Aktaş, (46-50), Vehbi Bulut (50-55),İlker Öztürk, (56-60) Ömer Çetinkaya,(61-65) Muhammed Çiçek, (66-70) Köksal Muslu,(71-75) Samet Kaya, (76-80) Kasım Koran ve (81-85) Adem Akbulut oldu.

Dereceye giren sporculara, Vali Günay Özdemir ile protokol üyeleri çeşitli hediyeler verdi. Müsabakaları, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kurum müdürleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin Kars milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş izledi.

karaurgan-karakucak-guresleri-(1).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(2).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(3).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(4).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(5).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(6).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(7).jpgkaraurgan-karakucak-guresleri-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler