Karayollarında başıboş at tehlikesi

Karayollarında başıboş at tehlikesi

KARS'TA BAŞIBOŞ BIRAKILAN AT SÜRÜLERİ KARAYOLUNDA KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Karayollarında başıboş at tehlikesi

KARS’TA BAŞIBOŞ BIRAKILAN AT SÜRÜLERİ KARAYOLUNDA KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kars merkeze bağlı ve ilçelerde köylüler tarafından güz mevsiminde salıverilen başıboş atlar karayolunda sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle akşam saatlerinde ve geceleri karayolunda gezinen atlar, kazlara neden oluyor.

Kars-Digor, Digor-Kars ve Kars-Kağızman karayolu ile Kars-Sarıkamış ve Selim Karayolu, Kars Ocaklı köyü (Anı) karayolunda boy gösteren atlar, sürüler halinde koşarak araçların üzerine geliyor. Sayıları zaman zaman 20’yu bulan atlar, ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor. Zira önceki yıllarda da ata çarpma sonucu bir çok kaza meydana gelmişti hatta ölümlü kazalar bile yaşanmıştı.

Vatandaşlar yetkililerden bu duruma müdahale edilmesini isteyerek, “Her yıl güz mevsiminde at sürüleri birçok insanın kaza geçirmesine neden oluyor. Köylüler tarla zamanı çalıştırıp, sonrada kışın ahırda saklamak yerine başıboş olarak salıveriyorlar. Başıboş atlar karayolunda sağa sola koşarak araçlara çarpıyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda ölümlü kazalarda oldu. Yetkililer sivil toplum örgütleri bu konuya duyarsız kalmamalı. Köy muhtarları ile toplantı yapıp köylüleri uyarmalılar. Hatta bu işle ilgili hangi kurum var ise köylülerin elinde bulunan atlara küpe takıp sahiplerinin teşhir edilmesi lazım. Hayvan severler dernekleri atlara sahip çıkacak birilerini bulup bu olaya çözüm bulmalılar. Hayvanlar başıboş kaderlerine terk etmek insanlığa sığmayan bir davranıştır. Atlar ölüm saçıyor. Yetkililer bu konuya duyarsız kalmamalıdır. Acil çözüm bulunmalıdır. Aksi halde ölümlü kazaları yaşamak üzereyiz herkes bilsin” dediler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler