Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında “Yaşama Yol Ver”

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasında “Yaşama Yol Ver”

Kars’ta “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında stant kuruldu.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezinde, 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak için stant kuruldu.

Bu etkinliğe başta Kars Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın olmak üzere katılan misafirler açılan standı ziyaret ederek bilgi aldılar. 

"Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezinde ve cadde de Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri (112) de görevli personeller tarafından öğrencilere ve vatandaşlara üzerinde “Hayat Kurtarmaya Sen de Yardımcı Ol" yazılı el broşürü, oto kokusu, boyama kitabı ve boya kalemleri gibi tanıtım ürünleri hediye edilerek bilgilendirildi. Özellikle dağıtılan el broşürleri ile 112'nin ne zaman aranacağı, 112 çağrı merkezi ile yapılan konuşmalarda nelere dikkat edileceği, 112 ekipleri verilen adrese ulaşana kadar vatandaşların ne yapmaları gerektiğini, trafikte ambulansın siren sesi duyulunca neler yapılması gerektiği konularında vatandaşlara hatırlatmalar yapıldı.

Düzenlenen etkinlikte AFAD İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerinin temsili trafik kaza senaryosuyla yaptığı tatbikatta ambulansın olay yerine kısa zamanda gelmesinin ve yaralının hastaneye taşınmasının önemi katılımcılara, vatandaşlara ve çocuklara gösterildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya “Kampanyadaki amacımız; Kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kullanarak bir kamuoyunu bilgilendirme, şehrimizde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılmasıdır. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. Biz bu kampanyayla, 112 Acil Çağrı merkezlerine gelen gereksiz çağrıları azaltmak, trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konusunda vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz.” dedi.

karayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasinda-“yasama-yol-ver”-(1).jpgkarayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasinda-“yasama-yol-ver”-(2).jpgkarayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasinda-“yasama-yol-ver”-(3).jpgkarayolu-guvenligi-ve-trafik-haftasinda-“yasama-yol-ver”-(4)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler