Kardelen TV'de Kağızman Rüzgarı Esti!

Kardelen TV'de Kağızman Rüzgarı Esti!

Erzurum’dan yayın yapan Kardelen Televizyon kanalı “Divandan Dökülenler” adlı programına Kağızmanlıları konuk etti.

Erzurumlu aşık İhsan Yavuzer’in hazırlayıp sunduğu programa katılan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Araştırmacı Yazar ve Şair Sait Küçük, Müzisyen Ali Çelik ve Müzisyen Sinan Yıldız Aşık ilçeyi birçok yönü ile anlattı.

13 Haziran 2017 Salı günü Saat: 21.30’da yayınlanan programda, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, ilçede yapılan faaliyetleri ve Kağızman meyveleri anlattı. Araştırmacı Yazar Sait Küçük te Kağızman’a “Ismarladım Nar Gele”, “Sefil Baykuş” Ağıtı gibi eserlerin hikayelerini anlattı ve Kağızman’ın kurutulmuş meyvelerinin tanıtımını yaptı. Ali Çelik ve Sinan Yıldız Kağızman türkülerini çalıp söyledi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren programda, birçok yönü ile Kağızman dile getirildi. Belediye Başkanı Yıldız, Kağızmanlı Hıfzı’nın gelecek yıl bir sempozyum niteliğinde anılacağını belirtti. Hıfzı’nın ölümünün 100. yılında bu şahsiyetin daha da tanıtılacağını vurguladı.

Program sunucusu İhsan Yavuzer ise Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’dan gelecek yıl kendilerine de yer verilerek davet edilmesini diledi. Başkan Yıldız ise: “Program kapsamında sizleri de ilçemiz davet ederiz. Âşıklık geleneği bizim özümüzdür. Tabi ki programda aşıklara da yer vereceğiz” diye konuştu.

İstanbul’da Bican Veysel Yıldız’ın çıkardığı aylık gazete Kağızman Postası da programda yer alarak Türkiye’de ki bütün Kağızmanlıların bu gazeteyi yaşatmak için abone olmaları istendi. 16 sayfa çıkartılan gazetenin renkli baskı olup hem kültüre hem habere yer vermekte olduğu vurgulandı. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler