KARİMDER Spor Turnuvası

KARİMDER Spor Turnuvası

Kars'ın İlk Langırt ve Air Hockey Turnuvasını Stk'lar Düzenliyor

Kars'ta Sivil Tolum Kuruluşları (STK) bir araya geldi, ilin ilk Langırt ve Air Hockey turnuvasını düzenleme kararı aldı.

Kars'ta Sivil Tolum Kuruluşları (STK) bir araya geldi, ilin ilk Langırt ve Air Hockey turnuvasını düzenleme kararı aldı. Amaç ise sosyal alan eksikliğinin giderilip yeni arkadaşlıkların oluşmasının sağlanması olarak belirtiliyor.

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER), Sağlık Sevenler Derneği (KARSSED), Öğretmenler Derneği (AYIŞIĞI) ve Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KARSİAD) bir araya gelen yönetimleri üyelerinin talebi üzerine şehirde eksikliği hissedilen sosyal alan sorununun ortadan kaldırılması için çalışma başlattılar. Kars Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Kars'ta bir ilke sahne olacak Langırt ve Air Hockey olmak üzere Masa Tenisi, Santranç ve Dart turnuvası düzenliyorlar.

KARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 22 Mart'a kadar dernek merkezlerinin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Arif Taşcı Sokak No 10'a kayıt yaptıran tüm çalışanların ücretsiz olarak turnuvalara katıla bileceklerini ve turnuvaların 24 Mart'ta start alacağını söyledi.

Doğuya atanan doktorların bir an önce memleketlerine veya batıya gitme gayretinde olduğunu dile getiren, KARSSED Başkanı Uzm. Dr. Yunus Yılmaz ise, bunun sebeplerinin araştırıldığında karşılarına gelenin sosyal alan eksikliği olduğunu ifade ederek, "Bizler STK'lar olarak neler yapabiliriz diye tartışıyor ve bir çıkış yolu arıyoruz. Bu çerçevede böyle bir turnuva ile etkinliklerimize heyecan katmak ve arkadaşlıkların oluşmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Günümüzde komşunun komşudan haberinin olmadığına vurgu yapan KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci de yaptığı açıklamada, "Batıda geniş bir ortama veya üniversitede geniş bir arkadaşlık çevresine veya geniş bir aileye sahip bir insan doğuya, memur, doktor ve öğretmen olarak geldiği zaman kendini boşlukta hissedebiliyor. ve bir an önce buralardan ayrılmayı düşünüyor." diyerek şunları söyledi:

"Sebeplerine bakıyorsunuz Kars'ımızda bir AVM yok, sosyal alan yok yok yok yoklar çok. Burada biz devreye girmek istiyoruz. Düzenlenen bu turnuvada yeni dostlukların ve kaynaşmaların oluşmasını hiç olmaz ise hafta sonu bir araya gelecek arkadaşlıkların oluşmasını istiyoruz. Derneklerimiz bu konuda müsait ve sosyal alanlarımız hazır. Bu çerçevede düzenlenecek turnuvaların hayırlara vesile olmasını bekliyoruz."

nu.20130318093353..gif

Önceki ve Sonraki Haberler